Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Mitsubishi verwacht veel van vernieuwde pick-up L200

Gerelateerde onderwerpen :

,
Mitsubishi verwacht veel van vernieuwde pick-up L200

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) presenteert de nieuwe L200, een één-tons pick-up. Die is binnenkort te koop in Thailand, waar hij ook geproduceerd wordt. Later kan je deze pick-up ook in Europa kopen.

De nieuwe Mitsubishi L200 is de meest recente versie van het model dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. “De nieuwe L200 is voor Mitsubishi wereldwijd één van de belangrijkste modellen en zijn succes zal het momentum voor de duurzame groei van ons bedrijf enkel versnellen. Het model is verbeterd inzake duurzaamheid, betrouwbaarheid en comfort die continu zijn doorontwikkeld sinds de introductie van de pick-up veertig jaar geleden. Ik ben er volledig van overtuigd dat de nieuwe L200 tegemoetkomt aan de wensen en behoeften van onze klanten over de hele wereld”, zegt ceo Osamu Masuko van Mitsubishi Motors.

Dankzij de krachtige styling met de nieuwste interpretatie van het Dynamic Shield-designconcept, het herziene 4WD-systeem voor nog betere off-roadprestaties en de nieuwste, actieve veiligheids- en rijhulpsystemen is de concurrentiepositie van de L200 aanzienlijk versterkt. Al met al is het model substantieel verbeterd inzake duurzaamheid en betrouwbaarheid die van belang zijn voor commercieel gebruik en op het gebied van comfort en rijgedrag om te voldoen aan de behoeften van particulieren.

 

De hoge motorkaplijn en de agressievere koplampen die hoger geplaatst zijn, geven het model een nog imposantere uitstraling. Nieuw gesculptuurde carrosserievormen met contrasterende, scherpe lijnen, bredere wielkasten en opvallende accenten benadrukken de kracht van een Mitsubishi-pick-up en voegen extra moderniteit toe. De verlichting en de bumperdelen vormen een integraal onderdeel van het robuuste ontwerp en versterken de visuele breedte van de auto.

Het gerestylede interieur heeft een moderne en robuuste uitstraling met nieuwe omlijsting voor de luchtroosters en het schakelpaneel. De hoogwaardige sfeer wordt mede bepaald door zacht aanvoelende materialen en stikwerk op de middenconsole, armsteun en parkeerrem.

De vierwielaangedreven versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor optimale tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen verschillende rijmodi volgens de ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi staan beide 4WD-systemen garant voor nog betere off-roadprestaties.

Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe off-roadmodus met de afzonderlijke standen gravel, mud/snow, sand en rock alleen in 4LLc-stand). De Off-roadmodus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te verbeteren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten. De snelheid van de auto wordt elektronisch geregeld voor het veilig en gecontroleerd afdalen van een steile of gladde helling.

De L200 behoudt zijn ijzersterke ladderchassis en cabineconstructie met hoge botsveiligheid en is voorzien van toonaangevende actieve veiligheids- en rijhulpsystemen in deze klasse:

  • Forward Collision Mitigation (FCM) dat voertuigen en voetgangers kan detecteren.
  • Blind Spot Warning (BSW met LCA dat bij het wisselen van rijstrook waarschuwt voor weggebruikers in de dode hoek met behulp van een waarschuwingstoon en knipperlicht in de buitenspiegel.
  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dat op dezelfde wijze waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden.
  • Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS) dat helpt ongelukken te voorkomen door verkeerd gebruik van het gaspedaal in krappe ruimtes tegen te gaan, bijvoorbeeld in een parkeergarage.

Parkeersensoren en Multi Around Monitor, dat een helicopterview van de auto en het gebied eromheen op het beeldscherm toont, geven de bestuurder eveneens extra vertrouwen.

Het remsysteem is krachtiger door de toepassing van grotere remschijven en zuigers in de remklauwen. Het rijcomfort is verbeterd door het gebruik van grotere dempers met meer dempingsvloeistof op de achteras. De overstap van een vijftraps- naar een zestrapsautomaat zorgt voor extra verfijning en een krachtigere acceleratie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Meer artikels