Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Missing link Ieper-Westkust zit in het slop

De realisatie van de belangrijke missing link Ieper-Westkust zal nog even op zich laten wachten. Het planningsproces moet volgens Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts overgedaan worden. Volksvertegenwoordiger Emmily Talpe dringt erop aan dat er deze legislatuur nog een doorstart komt.

'Na de vernietiging door de Raad van State van de plannen tot aanpassing van de N8 staan we terug bij af,' zegt Talpe. Minister Weyts bevestigt dat het planningsproces herdaan moet worden, maar een concrete timing heeft hij niet. Talpe hoopt dat er nog deze legislatuur een doorstart komt.

A19

Het dossier van de missing link Ieper-Westkust, die cruciaal is voor de verkeersleefbaarheid en ontsluiting van de Westhoek, sleept al meer dan 50 jaar aan. Oorspronkelijk wou men de A19 doortrekken van Ieper tot de Westkust. De doortrekking werd decennialang bekampt en geboycot en moest uiteindelijk het onderspit delven voor een politiek akkoord in 2005 waarbij een ingrijpende aanpassing van de N8 werd voorgesteld. Ook Open Vld steunde dit politiek akkoord: beter iets dan niets. De Raad van State floot eind vorig jaar de toenmalige Vlaamse regering echter terug en vernietigde het grup 'N8 wegverbinding Ieper-Veurne' omdat de keuze voor de aanpassing van de N8 onvoldoende onderbouwd was. Het politiek akkoord werd ten grave gedragen.

Raad van State

Op de schriftelijke vraag van Talpe hoe minister Weyts de aanpak van de missing link Ieper-Westkust ziet na de vernietiging door de Raad van State en op welke termijn hij dit wil realiseren, antwoordde de minister gebald: het planningsproces moet herdaan worden maar het is nog te vroeg om er een timing op te kleven. Emmily Talpe is verheugd dat alle denksporen opnieuw een kans zullen krijgen. Ze vraagt wel dat er snel een oplossing komt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette