Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

Gerelateerde onderwerpen :

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

De stad Brugge heeft zopas de bouwvergunning afgeleverd voor een gloednieuw zorgcomplex in Sint-Pieters. Het complex zal bestaan uit een woonzorgcentrum voor 232 bewoners, een dagverzorgingscentrum voor 30 personen en een initiatief voor kinderopvang. De opening is voorzien eind 2022. Het ontwerp werd gerealiseerd door de nv Ontwerpbureau Gino Debruyne. De aannemers zijn nog niet bekend, omdat moest gewacht worden om in aanbesteding te gaan tot na het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Augustus

De bestemming van het terrein aan de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk lag al geruime tijd vast. Nu de bouwvergunning is afgeleverd, kunnen de werken ook effectief starten. Dat zal in augustus gebeuren.
“Het complex moet rust, geborgenheid en huiselijkheid uitstralen. Daarom is het geheel opgedeeld in vijf delen, bestemd voor elk van de leefgroepen die hier op termijn onderdak krijgen”, stelt Mintus-voorzitter Pablo Annys.

Patio’s

“De architectuur houdt rekening met het groen in de omgeving en laat de bewoners maximaal genieten van licht en groen. Daarom kiezen we bij de realisatie voor rustgevende materialen en een moderne eigentijdse toets, met patio’s en beglazing aan de binnenkant van het gebouw. Het maakt tal van buitenactiviteiten mogelijk en het versterkt de verbondenheid tussen de leefgroepen”, stelt de Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Franky Demon.

Fietsenstallingen

“Om bezoekers en bewoners toch wat comfort te bieden, voorzien we onder het zorgcomplex 88 parkeerplaatsen. Bovengronds is er een zoenzone. Zowel het wzc als het kinderdagverblijf krijgen bovendien fietsenstallingen: in totaal kunnen daar 174 fietsen staan”, weet Demon.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe hoofdzetel voor Cordeel in Temse

Nieuwe hoofdzetel voor Cordeel in Temse

De Cordeel Group nv vestigde zijn nieuwe hoofdkwartier op het terrein van de oude scheepswerf De Boelwerf in Temse. De bouwonderneming groepeert er zijn diensten voor de Belgische markt op een site van 20 ha. De nieuwe hoofdzetel is veel meer[…]

16/09/2019 | BouwenProjecten
Schollaertshof Wetteren biedt plaats aan 45 appartementen

Schollaertshof Wetteren biedt plaats aan 45 appartementen

Aantal bouwvergunningen blijft dalen

Aantal bouwvergunningen blijft dalen

Hydraloop recycleert 85% van huishoudelijk grijs afvalwater

Hydraloop recycleert 85% van huishoudelijk grijs afvalwater

Meer artikels