Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

Gerelateerde onderwerpen :

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

De stad Brugge heeft zopas de bouwvergunning afgeleverd voor een gloednieuw zorgcomplex in Sint-Pieters. Het complex zal bestaan uit een woonzorgcentrum voor 232 bewoners, een dagverzorgingscentrum voor 30 personen en een initiatief voor kinderopvang. De opening is voorzien eind 2022. Het ontwerp werd gerealiseerd door de nv Ontwerpbureau Gino Debruyne. De aannemers zijn nog niet bekend, omdat moest gewacht worden om in aanbesteding te gaan tot na het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Augustus

De bestemming van het terrein aan de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk lag al geruime tijd vast. Nu de bouwvergunning is afgeleverd, kunnen de werken ook effectief starten. Dat zal in augustus gebeuren.
“Het complex moet rust, geborgenheid en huiselijkheid uitstralen. Daarom is het geheel opgedeeld in vijf delen, bestemd voor elk van de leefgroepen die hier op termijn onderdak krijgen”, stelt Mintus-voorzitter Pablo Annys.

Patio’s

“De architectuur houdt rekening met het groen in de omgeving en laat de bewoners maximaal genieten van licht en groen. Daarom kiezen we bij de realisatie voor rustgevende materialen en een moderne eigentijdse toets, met patio’s en beglazing aan de binnenkant van het gebouw. Het maakt tal van buitenactiviteiten mogelijk en het versterkt de verbondenheid tussen de leefgroepen”, stelt de Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Franky Demon.

Fietsenstallingen

“Om bezoekers en bewoners toch wat comfort te bieden, voorzien we onder het zorgcomplex 88 parkeerplaatsen. Bovengronds is er een zoenzone. Zowel het wzc als het kinderdagverblijf krijgen bovendien fietsenstallingen: in totaal kunnen daar 174 fietsen staan”, weet Demon.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Gent herontwikkelt Imewo-site

Gent herontwikkelt Imewo-site

De stad Gent koopt de site Bomastraat van de intercommunale Imewo. Als Imewo straks de site verlaat, zal het zuidelijke deel worden doorverkocht aan de vzw Onderwijspatrimonium Bisdom Gent, die er een scholencomplex zal bouwen. De site[…]

23/04/2019 |
Brugge bouwt nieuw museum

Brugge bouwt nieuw museum

26 miljoen voor scholenbouw

26 miljoen voor scholenbouw

Leuvens stadsbestuur omschrijft zich als ‘investeringscollege’

Leuvens stadsbestuur omschrijft zich als ‘investeringscollege’

Meer artikels