Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

Gerelateerde onderwerpen :

Mintus bouwt zorgcomplex in Sint-Pieters

De stad Brugge heeft zopas de bouwvergunning afgeleverd voor een gloednieuw zorgcomplex in Sint-Pieters. Het complex zal bestaan uit een woonzorgcentrum voor 232 bewoners, een dagverzorgingscentrum voor 30 personen en een initiatief voor kinderopvang. De opening is voorzien eind 2022. Het ontwerp werd gerealiseerd door de nv Ontwerpbureau Gino Debruyne. De aannemers zijn nog niet bekend, omdat moest gewacht worden om in aanbesteding te gaan tot na het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Augustus

De bestemming van het terrein aan de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk lag al geruime tijd vast. Nu de bouwvergunning is afgeleverd, kunnen de werken ook effectief starten. Dat zal in augustus gebeuren.
“Het complex moet rust, geborgenheid en huiselijkheid uitstralen. Daarom is het geheel opgedeeld in vijf delen, bestemd voor elk van de leefgroepen die hier op termijn onderdak krijgen”, stelt Mintus-voorzitter Pablo Annys.

Patio’s

“De architectuur houdt rekening met het groen in de omgeving en laat de bewoners maximaal genieten van licht en groen. Daarom kiezen we bij de realisatie voor rustgevende materialen en een moderne eigentijdse toets, met patio’s en beglazing aan de binnenkant van het gebouw. Het maakt tal van buitenactiviteiten mogelijk en het versterkt de verbondenheid tussen de leefgroepen”, stelt de Brugse schepen voor Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Franky Demon.

Fietsenstallingen

“Om bezoekers en bewoners toch wat comfort te bieden, voorzien we onder het zorgcomplex 88 parkeerplaatsen. Bovengronds is er een zoenzone. Zowel het wzc als het kinderdagverblijf krijgen bovendien fietsenstallingen: in totaal kunnen daar 174 fietsen staan”, weet Demon.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal, is aangewezen als voorkeurinschrijver bij de[…]

29/10/2020 | ProjectenArchitecten
Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Meer artikels