Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Minder bezoekers voor Batibouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Minder bezoekers voor Batibouw

© Fisa/Batibouw

De voorbije dagen vonden 116.273 bezoekers hun weg naar de Batibouwbeurs in Brussels Expo. Het beoogde aantal bezoekers (150.000) werd niet gehaald. De economische context en de verplaatsing van de beurs naar mei hadden volgens organisator Fisa een belangrijke invloed op het bezoekersaantal. Toch is Frédéric François, de CEO van Fisa, tevreden.

"We wisten dat het een uitdagende editie ging worden. De actuele economische situatie met materiaalschaarste en hogere prijzen zorgt voor onzekerheid en een afwachtende houding bij heel wat consumenten. Daarbij konden we dit jaar omwille van de covidmaatregelen eenmalig niet profiteren van onze vaste plek op de agenda en moesten we uitwijken naar midden mei. Traditioneel een periode waarin Belgen al een druk programma hebben, van citytrips tot lentefeesten. Dat hebben we logischerwijze ook gevoeld. Maar toch ben ik heel trots op de hele ploeg, die hard gewerkt heeft om van Batibouw opnieuw de hoogmis voor bouwers en verbouwers te maken”, zegt Frédéric François.
 
“Na de moeilijke periode van de Covid-19-crisis, zijn we tevreden dat we Batibouw konden herlanceren met deze live editie. Exposanten en bezoekers zijn zich meer dan ooit bewust van het belang van menselijk contact en van rechtstreekse uitwisseling tussen professionals uit de sector en particulieren. De exposanten waren opgetogen dat ze heel wat bouw- en renovatielustigen over de vloer kregen. Vele bedrijven voelen sinds begin dit jaar de moeilijke economische omstandigheden in de sector, en dan is een extra boost natuurlijk meer dan welkom”, vult Batibouwdirecteur Frédéric Devos aan.  
 
"Het was opvallend dat consumenten naar onze stand kwamen met heel concrete, kwalitatieve plannen. Binnen onze groep blijven we heel sterk in B2C beurzen geloven, en we hebben tijdens Batibouw gemerkt dat er nog steeds een investeringsklimaat aanwezig is", stelt Chris Verstraete, regionaal sales manager Benelux bij Renson.
 
“De bezoekers op de stand waren bijzonder kwalitatief en zaten echt in de flow van een bouw- of renovatieproject. Ook al was de timing van de beurs dit jaar niet evident, toch hebben wij met veel enthousiasme deelgenomen, en zullen dit ook toekomstgericht blijven doen. Want Batibouw blijft een vaste waarde en de perfecte manier om op een korte periode van grote, nationale exposure te genieten”, bevestigt Kurt Heyvaert, country manager bij Kvik.
 
De volgende editie van de bouwbeurs zal geen negen, maar slechts zes dagen duren. Batibouw 2023 is gepland van 14 tot en met 19 maart.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechts zes dagen Batibouw in 2023

Slechts zes dagen Batibouw in 2023

Tot zondag 29 mei kan je Batibouw op de Brusselse Heizel bezoeken. Nu al is bekend dat de volgende editie van de bouwbeurs geen negen, maar slechts zes dagen zal duren. Batibouw 2023 is gepland van 14 tot en met 19 maart. "Deze beslissing[…]

27/05/2022 | Actueel
Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

Meer artikels