Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

(c) Miller Formless ESA

Miller Formless ESA nv, de Europese afdeling van het Amerikaanse Miller Formless, heeft midden augustus vanuit Genk zijn eerste afgewerkte glijbekistingsmachine geleverd aan Stadsbader nv. De Belgische aannemer was verheugd de nieuwe variabele machine te leren kennen. Dat gebeurde op één van Oosterweel-werven. De nieuwe M 6040 is een doorontwikkeling van de vroeger in Limburg gebouwde Terex-machines waar Stadsbader al heel lang mee werkt.
 
De eerste Belgische Miller Formless M 6040 heeft nog geen Stage V-motor, maar is zo gebouwd dat die Stage V-motor straks makkelijk geplaatst kan worden. De machine heeft een variabel frame, waarvoor Miller Formless het patent kreeg om deze te bouwen.

Grote vraag

In Genk kunnen ze de vraag naar nieuwe glijbekistingsmachines nauwelijks bijhouden. “We zijn nu de tweede M 6040-machine aan het bouwen. Die zal halfweg oktober geleverd worden, ook al voor een klant in België. De derde machine vertrekt dan begin december naar een Amerikaanse klant. Maar die zal eerst nog tentoongesteld worden op de betonvakbeurs World Of Concrete in Las Vegas. Een vierde machine moet eind januari klaar zijn. Deze is bestemd voor Roemenië. De klanten voor deze M 6040-machines hebben allemaal gewerkt met de Terex SF 2204 en willen absoluut een gelijkaardige glijbekistingsmachine omwille van het gemak van flexibiliteit in ombouw”, vertelt zaakvoerder Frank Casters van Miller Formless ESA.

Meer modellen

“Behalve de M 6040 produceren we in Genk voortaan ook de M 2530, een machine met drie rupsen en met een werkbreedte tot 2,5 m, en de M 5040, een variabele machine die een beetje kleiner is dan de M 6040 en een werkbreedte heeft tot 4,8 m (de M 6040 gaat tot 6 m). Begin volgend jaar starten we met het bouwen van de M 7540. Dit is een variabele machine die gaat tot 7,5 m. Daar hebben we al twee klanten voor”, besluit Frank Casters.

Geschiedenis

François Casters produceerde in Opglabbeek van 1986 tot 2015 honderden glijbekistingsmachines. Zoon Frank Casters startte met CD Consult, een bedrijf dat glijbekistingsmachines van elk merk onderhoudt en herstelt. Begin 2019 contacteerde de Amerikaanse glijbekistingsproducent Miller Formless Frank Casters en CD Consult omdat ze een servicepartner zochten voor Europa. Behalve onderhoud en herstelling nam hij er ook de verkoop en de voorraad onderdelen van de Amerikaanse MFS-machines bij onder de nieuwe firma Miller Formless European Service Area. En bijna meteen waren er ook plannen om in Limburg opnieuw nieuwe machines te produceren. Met de eerste machine die de fabriek verlaten heeft en de bestellingen die nog afgewerkt zullen worden, is België opnieuw een materieelproducent rijker.
 
https://www.youtube.com/watch?v=JyeC-nKJNyQ
https://www.youtube.com/watch?v=KD2iAA6b86M
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

Bouwonderneming Groep Verelst gebruikt voor zowel de levering als de stockage van beton en staal een grote vloot opleggers. Om de locaties van deze opleggers nauwgezet in kaart te brengen, werd elke oplegger uitgerust met een tracker van[…]

18/08/2022 | Technologie
Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Meer artikels