Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Gerelateerde onderwerpen :

Miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Theuma, een fabrikant van binnendeursystemen en kozijnen voor de utiliteits- en woningbouw met vestigingen in België en Nederland, heeft een managementbuy-out afgerond. Parallel hieraan heeft het investeringsfonds M80, dat actief is in de Benelux en Frankrijk, een aanzienlijke kapitaalinvestering in Theuma gedaan. Daardoor zal  Theuma zich voort kunnen ontwikkelen op de bestaande nieuwbouw- en renovatiemarkten in België en Nederland, waar het bedrijf nu al een belangrijke speler is.

Het doel is op middellange termijn het best bekende merk in de Benelux te worden met een nummer één-positie op het gebied van binnendeursystemen (deur- en kozijnsets) voor de woning- en appartementsbouw. Theuma onderscheidt zich hierin met snel en eenvoudig te monteren binnendeursets met bijbehorende kozijnen die getest en gecertificeerd zijn en volledig afgewerkt. Spraakmakende projecten waarvoor Theuma leverde, zijn onder andere het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, de Markthal in Rotterdam en de woon- en hoteltoren Amsteltower in Amsterdam.

Theuma werd in 1962 in België opgericht en heeft sindsdien een solide reputatie en een vooraanstaande plaats opgebouwd als producent van binnendeursets en technische deursets met brandwerende, geluidwerende en inbraakwerende kwaliteiten. Het bedrijf levert aan professionele bouwmarkten, houthandels, groothandels en montagebedrijven en deurenspecialisten en werkt samen met architecten, projectontwikkelaars, investeerders en woningbouwverenigingen. De producten van Theuma vinden tevens hun weg naar individuele woonhuizen en appartementencomplexen, de sociale woningbouw, serviceflats en studentenwoningen, evenals kantoren, scholen, hotels, ziekenhuizen en sportcomplexen.

De onderneming beschikt over internationaal erkende certificaten voor bedrijfsvoering en producten en voldoet aan alle Belgische en Nederlandse regelgeving. De binnendeursystemen en kozijnen van Theuma worden ook nu al als één geheel getest conform de Europese richtlijnen voor de CE-markering. Zodra de CE-markering van kracht wordt voor de branche is Theuma klaar om die als eerste voor zijn productsystemen te voeren. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan uniforme wettelijke Europese eisen inzake veiligheid, gezondheid en milieu. Theuma streeft voorts actief naar het steeds verkleinen van de milieu-impact van de bedrijfsvoering.

“Het nieuwe management van Theuma stelt zich ambitieuze doelen en ziet de realisering daarvan dankzij de investering door M80 met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. Wij kunnen voortbouwen op een ijzersterke basis en reputatie voor eenvoudig en snel te monteren binnendeursystemen en bijbehorende kozijnen”, zegt Frank Abbeel van Theuma.

“Door zijn leidende marktpositie en productie-expertise vormt Theuma een zeer aantrekkelijke investeringskans. De regelgever stelt steeds hogere kwaliteitseisen aan de deurenmarkt en Theuma is bijzonder goed geplaatst om een leidende rol in deze ontwikkelingen te spelen. Wij zijn zeer blij om Theuma samen met het management voort te kunnen ontwikkelen en een nieuwe groeifase in te leiden”, vult Peter Maenhout, ceo van M80, aan.
 
Theuma telt ongeveer 320 medewerkers en maakt bijna een miljoen deuren en kozijnen per jaar voor klanten in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Het is daarmee één van de grootste leveranciers op zijn terrein in Europa. Theuma heeft een hoofdvestiging in Bekkevoort waar houten deuren en kozijnen worden gemaakt. Daarnaast is er een productievestiging en een project- en verkoopkantoor in het Nederlandse Nijkerk waar stalen kozijnen worden geproduceerd. In 2018 behaalde Theuma een omzet van ruim 55 miljoen €.

M80 is een recent opgericht private equityfonds dat in meerderheids- en minderheidsposities belegt in bedrijven in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De grondlegger is Peter Maenhout (voorheen van Gimv). Het beleggingsteam bestaat uit ondernemers, voormalige ceo’s van bedrijven, private equity-professionals en digitale pioneers. Het beleggingsbeleid van M80 is gericht op groeibedrijven in de sectoren consumentenproducten, zorg, zakelijke dienstverlening en de maak- en fabricagesector. M80 investeert in het bijzonder in bedrijven waarbij het beleggingsfonds kan bijdragen aan digitale transformatie om de efficiëntie en de omzet te verhogen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, één van de Europese marktleiders in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, stelde Inge Simons aan als directeur human resources. Inge[…]

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Meer artikels