Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

‘Mijn Thuis Op Maat’ toont het wonen van morgen

Gerelateerde onderwerpen :

,
‘Mijn Thuis Op Maat’ toont het wonen van morgen

Tijdens dit nieuwe openhuizenevent vernemen bezoekers het (ver)bouwverhaal van naaldje tot draadje en uit eerste hand van de architect en de eigenaar van het project. (foto Luc Roymans)

Meer dan honderd architecten tonen op zondag 30 september van 13 tot 18 uur in Vlaanderen en Brussel hoe comfortabel, slim en innovatief het wonen van morgen kan zijn. Tijdens de nieuwe openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ presenteren bijna 140 uitnodigende voorbeelden zich aan toekomstige (ver)bouwers. De geselecteerde projecten bewijzen dat de hoge verwachtingen evengoed in een dorpskern als in de stad ingelost kunnen worden en dat nieuwe woonvormen heel wat troeven bieden: flexibiliteit, betaalbaarheid, groen en een goede bereikbaarheid.

Vlaanderen heeft tegen 2050 nood aan een half miljoen nieuwe wooneenheden. Wie dit besef tegen het licht van de betonstop houdt, weet dat nieuwe woonvormen zich opdringen. Ze vormen een enorme uitdaging voor ontwerpers en de nieuwe bewoners en zijn vooral een maatschappelijke noodzaak met het oog op een betere mobiliteit, blijvend betaalbaar wooncomfort en een betere luchtkwaliteit en gezondheid. Die nieuwe woonvormen situeren zich bij voorkeur in de al bebouwde en verharde helft van Vlaanderen. Bijna driekwart van de wereldbevolking woont trouwens al in een stad. De voordelen zijn legio: goed uitgebouwd openbaar vervoer, alle faciliteiten binnen handbereik, ingesloten wooneenheden met een lagere energievraag dan vrijstaande, ... In tal van hedendaagse projecten verzoenen architecten deze troeven met betaalbaarheid in compacte maar ruime en lichtrijke woningen, ook voor jonge gezinnen. Dat dit kan, illustreren de bijna 140 opengestelde projecten van ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Inspiratie en ontmoetingen

Met dit nieuwe openhuizenevent wil Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) op één namiddag inspiratie bieden en ontmoetingen organiseren tussen architecten en bouwheren. Die ontmoetingen maken van dit initiatief meer dan een namiddag huisjes kijken. Op iedere locatie vernemen bezoekers immers het (ver)bouwverhaal van naaldje tot draadje en uit eerste hand van de architect en de eigenaar van het project.Met ‘Mijn Thuis Op Maat’ presenteert NAV een gloednieuwe openhuizendag in opvolging van het ter ziele gegane ‘Mijn Huis Mijn Architect’. Voor de organisatie kan het bogen op jarenlange ervaring met zowel ‘Mijn Huis Mijn Architect’ als met de Vlaamse Renovatiedag. Deze openhuizendagen ontvangen telkens tienduizenden bezoekers en bieden een ideale gelegenheid om de meerwaarde van een architect in de kijker te zetten.

‘Mijn Thuis Op Maat’ is een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV). Vanaf 20 augustus vind je een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten op de nieuwe website www.mijnthuisopmaat.be. Toegang tot de deelnemende woningen is gratis mits registratie op de website. Sommige projecten zijn overigens enkel te bezoeken op afspraak. Enkele gerealiseerde nieuwbouwprojecten en renovaties worden uitgebreid in de schijnwerpers geplaatst in het inspiratiemagazine ‘Mijn Thuis Op Maat’ dat op elk deelnemend project gratis wordt verspreid.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woonbuurt Schaerkehoek wordt CO2-neutraal

Woonbuurt Schaerkehoek wordt CO2-neutraal

De West-Vlaamse gemeente Hooglede maakt zich op voor de grootste en meest duurzame residentiële ontwikkeling in jaren. Vlak naast de ringweg rond  Roeselare, aan de Honzebrouckstraat, bouwt vastgoedontwikkelaar Dumobil een nieuwe[…]

14/02/2020 | EnergieImmo
Brug tussen Schotland en Noord-Ierland?

Brug tussen Schotland en Noord-Ierland?

Nieuw masterplan voor Vetex

Nieuw masterplan voor Vetex

Antwerpen zoekt vernieuwende en alternatieve woonvormen

Antwerpen zoekt vernieuwende en alternatieve woonvormen

Meer artikels