Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Middelkerke krijgt 119 'betaalbare woningen'

Middelkerke krijgt 119 'betaalbare woningen'

De gemeente Middelkerke realiseert samen met Immobel nv en de sociale huisvestingsmaatschappij IJzer en Zee 119 betaalbare woningen op de site tussen de Zeelaan en de Schoolstraat in Lombardsijde. Dankzij het nieuwe concept 'betaalbaar wonen' wordt de grondprijs 20% goedkoper en zullen de woningprijzen zich situeren tussen die van sociale woningen en die van de reguliere markt. Het concept 'betaalbaar wonen' werd volgens Middelkerke elders nog niet toegepast.

Wonen aan de kust is voor vele jonge gezinnen bijna onhaalbaar. Dankzij het Middelkerkse bouwconcept kunnen jonge gezinnen toch een comfortabele en aantrekkelijke woning neerzetten in een mooie omgeving. De initiatiefnemers maken zich sterk dat een woning volgens dit concept ongeveer 20.000 ' minder kost dan op de reguliere privémarkt. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan dit unieke bouwconcept: zo moet de woning de hoofdverblijfplaats zijn en mag de woning enkel doorverkocht worden aan de geïndexeerde aankoopprijs.

Jonge gezinnen

Voor de gemeente Middelkerke is dit een belangrijke stap naar een duurzaam woonbeleid dat jonge gezinnen moet aantrekken. Naast de instap in dit project voorziet de gemeente Middelkerke ook nog een eenmalige aankooppremie van 2.500 ' en een tijdelijke tussenkomst in de onroerende voorheffingen voor jonge gezinnen.

Sociale woningen

Behalve de geplande 119 woningen is er op de nieuwe woonsite ook nog plaats voor 60 sociale woningen. In het ontwerp is heel wat ruimte voor groen en water en is er rekening gehouden met de toegankelijkheid van en naar de vernieuwde dorpskern van Lombardsijde. De initiatiefnemers hopen tegen begin 2016 met de werken te kunnen starten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Nu het horecaleven in ons land opnieuw werd stilgelegd, beginnen ook andere sectoren te vrezen voor een nieuwe lockdown. Dat zou dramatisch zijn voor onze economie, ook al zou de bouw dankzij het afgesloten protocol onder alle sociale partners[…]

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Overheid wil private investeringen aanmoedigen

Overheid wil private investeringen aanmoedigen