Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Michelin introduceert de XMine D2 LC L5**

De nieuwe Michelin XMine D2 Long Cycle L5** 50/65 R 51 werd ontwikkeld voor de bovengrondse mijnbouw. Exploitanten van mijnen verwachten dat hun laadschopbanden hogere snelheden aankunnen met behoud van hun hoge mate van betrouwbaarheid en schadebestendigheid.

Om een maximaal rendement te halen uit bovengrondse mijnen moeten de banden voor de laad- en transportmachines hogere verplaatsingssnelheden aankunnen. Om in één uur tijd een grotere afstand af te kunnen leggen, moeten de technische eigenschappen van de banden worden aangepast. Daarom heeft Michelin de nieuwe XMine D2 LC L5S** ontwikkeld. Die is in staat om in één uur een afstand van 10 km te rijden terwijl de huidige banden (XMine D2 SR) in één uur een afstand van 6 km halen.

De werksnelheid wordt dus met 66% verhoogd. Dit was mogelijk dankzij een nieuwe compound voor het loopvlak die de opwarming van de band zeer effectief weet te beperken. Doordat deze nieuwe compound bovendien heel goed bestand is tegen beschadigingen, neemt de totale stilstandstijd van de machines af, neemt het rendement toe en kunnen kosten worden bespaard. Bovendien heeft de XMine D2 LC L5** een heel robuust loopvlakprofiel dat 116 mm diep is en weerstand biedt tegen insnijdingen, stoten en slijtage. Het radiale stalen karkas biedt weerstand tegen perforaties. Al deze eigenschappen zorgen voor een optimale levensduur van de band.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen