Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meyvaert Glas bouwt nieuw kantoor in Evergem

Gerelateerde onderwerpen :

Meyvaert Glas bouwt nieuw kantoor in Evergem

Meyvaert Glas, gespecialiseerd in interieurglas, balustradeglas en keramische tafelbladen, bouwt een nieuwe loods met bijhorend kantoorgebouw in Evergem. De huidige locatie aan Dok Noord in Gent werd te klein. Dankzij de nieuwbouw en de investeringen in de productieafdeling, zal de productiecapaciteit kunnen verdubbelen. De bedrijfsnaam wijzigt in GMC by Meyvaert.

“De bouw van het nieuwe complex is voor ons een ideale gelegenheid om een rebranding van het bedrijf door te voeren. Wij kozen voor de nieuwe naam GMC omdat deze perfect onze identiteit en activiteiten weerspiegelt. G staat voor Glas, C voor Ceramics en wij blijven uiteraard Meyvaert. Daarnaast klinkt de nieuwe naam ook universeler, niet onbelangrijk omdat we onze producten wereldwijd uitvoeren”, vertellen de zaakvoerders en broers Alex en Bernard Meyvaert.

Meyvaert Glas kende de voorbije jaren een sterke groei. Door de intrede van Alex en Bernard Meyvaert heeft het bedrijf zich voort gespecialiseerd in glas voor de interieurinrichting. “Onze ambitie is groot en we zien nog heel wat groeipotentieel. In onze nieuwe productiehal zal de nodige ruimte zijn voor automatisatie en kunnen we onze nieuwe gelaagde snijlijn in gebruik nemen. Hierdoor verdubbelen we onze productiecapaciteit. Gezien onze sterke groei en onze pioniersrol in keramiekproducten hebben we ook een belangrijke investering gedaan in een nieuwe zaagmachine. Hierdoor zullen al onze keramiekverwerkingen volledig in huis kunnen gebeuren”, aldus de broers.
 
Het nieuwe gebouw heeft ook oog voor duurzaamheid. “We staan als bedrijf stil bij onze ecologische voetafdruk. De producten waarmee we werken (glas en keramiek), zijn 100% recycleerbaar. We willen met deze nieuwbouw bewust stilstaan bij de toekomst van onze kinderen en onze planeet. Daarom investeren we in groene energie. Dankzij de meer dan 660 zonnepanelen die ons hele dakoppervlak zullen bedekken, produceren we zelf de helft van de energie die we nodig hebben”, zeggen de zaakvoerders.

Bouwploeg

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door het architectenbureau Arch & Teco uit Gent. De realisatie wordt toevertrouwd aan De Voordenkers van Mathieu Gijbels. De loods zal als eerste afgerond zijn in mei. Het hele gebouw wordt in het najaar opgeleverd. De bouwwerken worden gecoördineerd vanuit bureau West van Mathieu Gijbels in Gent”, besluit projectleider Steven Renaer. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

AMB brengt bouwmaterialen over het water naar Antwerpen

Antwerpen start met een pilootproject stedelijke logistiek via dee binnenvaart aan het Asiadok. De tijdelijke maatschappij Antwerpen Mobiele Bouwlogistiek (AMB) zal daar een jaar lang als test een terrein uitbaten om palletten met bouwmaterialen[…]

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Vandenbussche wil medewerkers op de fiets

Vandenbussche wil medewerkers op de fiets

Voertuiginrichting van Sortimo bekroond

Voertuiginrichting van Sortimo bekroond

Meer artikels