Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meyvaert Glas bouwt nieuw kantoor in Evergem

Gerelateerde onderwerpen :

Meyvaert Glas bouwt nieuw kantoor in Evergem

Meyvaert Glas, gespecialiseerd in interieurglas, balustradeglas en keramische tafelbladen, bouwt een nieuwe loods met bijhorend kantoorgebouw in Evergem. De huidige locatie aan Dok Noord in Gent werd te klein. Dankzij de nieuwbouw en de investeringen in de productieafdeling, zal de productiecapaciteit kunnen verdubbelen. De bedrijfsnaam wijzigt in GMC by Meyvaert.

“De bouw van het nieuwe complex is voor ons een ideale gelegenheid om een rebranding van het bedrijf door te voeren. Wij kozen voor de nieuwe naam GMC omdat deze perfect onze identiteit en activiteiten weerspiegelt. G staat voor Glas, C voor Ceramics en wij blijven uiteraard Meyvaert. Daarnaast klinkt de nieuwe naam ook universeler, niet onbelangrijk omdat we onze producten wereldwijd uitvoeren”, vertellen de zaakvoerders en broers Alex en Bernard Meyvaert.

Meyvaert Glas kende de voorbije jaren een sterke groei. Door de intrede van Alex en Bernard Meyvaert heeft het bedrijf zich voort gespecialiseerd in glas voor de interieurinrichting. “Onze ambitie is groot en we zien nog heel wat groeipotentieel. In onze nieuwe productiehal zal de nodige ruimte zijn voor automatisatie en kunnen we onze nieuwe gelaagde snijlijn in gebruik nemen. Hierdoor verdubbelen we onze productiecapaciteit. Gezien onze sterke groei en onze pioniersrol in keramiekproducten hebben we ook een belangrijke investering gedaan in een nieuwe zaagmachine. Hierdoor zullen al onze keramiekverwerkingen volledig in huis kunnen gebeuren”, aldus de broers.
 
Het nieuwe gebouw heeft ook oog voor duurzaamheid. “We staan als bedrijf stil bij onze ecologische voetafdruk. De producten waarmee we werken (glas en keramiek), zijn 100% recycleerbaar. We willen met deze nieuwbouw bewust stilstaan bij de toekomst van onze kinderen en onze planeet. Daarom investeren we in groene energie. Dankzij de meer dan 660 zonnepanelen die ons hele dakoppervlak zullen bedekken, produceren we zelf de helft van de energie die we nodig hebben”, zeggen de zaakvoerders.

Bouwploeg

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door het architectenbureau Arch & Teco uit Gent. De realisatie wordt toevertrouwd aan De Voordenkers van Mathieu Gijbels. De loods zal als eerste afgerond zijn in mei. Het hele gebouw wordt in het najaar opgeleverd. De bouwwerken worden gecoördineerd vanuit bureau West van Mathieu Gijbels in Gent”, besluit projectleider Steven Renaer. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

De Habenu-van de Kreeke Groep uit Beringen heeft bouwbedrijf Geurts en installatiebedrijf Van den Heuvel overgenomen. Beide ondernemingen zijn gevestigd in  het Nederlandse Tegelen (Venlo) en blijven werken vanaf die locatie. Voormalig[…]

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Braziliaans-Amerikaans investeringsfonds koopt Hunter Douglas

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Publireportage

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Publireportage

Simpele aanpassingen aan je woning in België voer je zelf door

Meer artikels