Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Metso perfectioneert zijn mobiele kegelbrekers

Gerelateerde onderwerpen :

Metso perfectioneert zijn mobiele kegelbrekers

De Lokotrack LT200HP en LT200HPS-breekinstallaties zijn ontworpen voor secundaire en tertiaire breektoepassingen van granulaten die bestemd zijn voor wegenbouw, ballast voor spoorwegen en asfalt- en betonrecycling.

De nieuwe LT200HP verbruikt volgens invoerder BIA minstens 15% minder brandstof dan de hydraulisch aangedreven kegelbrekers dankzij zijn rechtstreekse V-riemaandrijving vanuit de versnellingsbak. Dit is de eerste Lokotrack die voldoet aan de Stage V-regelgeving inzake vervuiling. De LT200HP is leverbaar met een verlengde hoofdtransportband om een grotere inwerphoogte te bekomen. Hij kan eveneens worden geleverd met een stofbestrijdingssysteem, een afvoerkap, waterverstuiving onder hoge druk of een speciale schraper om de transportband te reinigen. Bovendien kan hij worden uitgerust met een afstandsbediening die het mogelijk maakt het apparaat in alle veiligheid te verplaatsen.

De  LT200HPS-crusher van zijn kant kan worden voorzien van een verwijderbare één- of tweedekszeef. Hij is bestemd voor zeeftoepassingen die een hoog rendement, een eindproduct van hoge kwaliteit, precies zeven en compacte transportafmetingen vereisen.

Beide modellen hebben één van de meest verkochte kegelbrekers op de markt, de Nordberg HP200. De twee apparaten hebben een intelligente Metso IC-bediening die de breekverrichtingen preciezer en coherenter doet verlopen, steeds met de garantie van een hoge aggregaatkwaliteit. De automatische processturing garandeert overigens een constante bevoorrading van de crusher. De Lokotrack LT200HP en LT200HPS zijn beschikbaar met het draadloze Metso ICr-controle- en informatiesysteem dat de breekinstallatie bewaakt en controleert vanuit de cabine van een hydraulische graafmachine.

Kenmerken van de Lokotrack LT200HP & LT200HPS: Nordberg HP200-breker. Inwerpopening: 185 mm. Vermogen van de Caterpillar-motor: 310 kW/415 pk. Werkklaar gewicht: 32-38 ton.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels