Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Met de eerste upgradable laser stapt Lasertopo mee in de toekomst

Gerelateerde onderwerpen :

Met de eerste upgradable laser stapt Lasertopo mee in de toekomst

Noem de nieuwe Rugby-laser van Leica gerust een kameleon. Het toestel koppelt maximale flexibiliteit aan het vermogen om zich snel aan te passen aan verschillende toepassingsgebieden. De laser is verkrijgbaar in twee versies (CLA en CLH) en laat een uitbreiding van zijn functies toe via software-upgrades. Dat is volgens Lasertopo een unicum. Het apparaat is verkrijgbaar bij Lasertopo uit Herzele, geautoriseerde verdeler en servicepartner van Leica Geosystems. 

De nieuwe Rugby CLA en Rugby CLH van Leica maken komaf met de gekende overkill aan toepassingen bij laserapparaten. Een win-winsituatie volgens Fiona De Smet, zaakvoerder bij Lasertopo. “Bij andere toestellen zien gebruikers door de bomen het bos niet meer. Bij de Leica Rugby Chameleon staan enkel de toepassingen op het toestel die de gebruiker nodig acht. Dat komt het gebruiksgemak ten goede én de gebruiker moet niet betalen voor onnodige functies”, klinkt het.

Eenvoudig te bedienen

Leica Geosystems lanceert volgens Lasertopo als eerste op de markt een toestel dat je kan opwaarderen om de productiviteit op locatie te maximaliseren. De upgradeopties zorgen voor optimale prestaties in verscheidene nivellerings-, uitlijnings- en uitzettaken. Het robuuste ontwerp verzekert meetstabiliteit en nauwkeurigheid voor de dagelijkse taken op de bouwwerf. “De basisunit gebruik je als een eenvoudig te bedienen horizontale laser met één knop voor het egaliseren van beton- en bekistingsnivellering, hoogtecontrole en -overdracht en landnivelleringstoepassingen. Volgens het toepassingsgebied en de vereiste functionaliteiten kan de gebruiker tijdelijke of permanente upgrades laten uitvoeren”, stelt De Smet.

Hoge nauwkeurigheid

De Chameleon Rugby-reeks omvat twee toestellen: de Rugby CLA en de Rugby CLH. “De CLH is het standaardmodel dat je kan uitbreiden met enkele upgrades. Ideaal voor de gebruiker die op zoek is naar basisfunctionaliteiten zoals een horizontale laser of een semiautomatische enkele of dubbele helling”, legt De Smet uit. “De Rugby CLA is de alleskunner van de reeks. Dit toestel kan de gebruiker upgraden met alle denkbare functionaliteiten: maskeerfuncties, verticale toepassingen, volautomatische hellingen, scanfunctie en tal van andere mogelijkheden.” Bovendien zien ze er bijna identiek uit, maar zijn ze (o.m. dankzij hun hogere IP-waarde: IP68) veel robuuster”, zegt Fiona De Smet. “Hierdoor zijn ze heel geschikt voor vuile, stoffige situaties, die onvermijdelijk zijn in de bouwsector.” De robuuste handvaten die de mantel bijna volledig omringen, zorgen er tevens voor dat bij val de schade beperkt blijft. 

Expertise in huis

Beide versies beschikken over een autonomie van 50 uur, gaan prat op een hoge nauwkeurigheid van liefst 1,5 mm op 30 m en hebben een bereik van 1.350 m. “Behalve deze troeven geniet de Leica Rugby Chameleon gedurende vijf jaar een volwaardige garantie”, aldus De Smet. “De eerste twee jaar van die garantieperiode is het toestel ook grotendeels gedekt bij valpartijen dankzij de knockdown-garantie. De vervanging van het beschadigde binnenwerk en werkuren zijn dan geheel gratis.” Dergelijke en andere herstellingen gebeuren bij Lasertopo 100% in eigen beheer. In hun compleet uitgeruste atelier in Herzele kunnen zij elk toestel nauwkeurig afregelen.

Het bedrijf is één van de grootste partners van Leica Geosystems in België en Luxemburg. “We herstellen en kalibreren meer dan 6.000 toestellen per jaar, van zowel Leica Geosystems als alle andere merken. Daardoor kunnen we bogen op een jarenlange expertise die we graag delen met onze klanten. Zo bieden we regelmatig demonstraties en acties aan bij de lancering van nieuwe producten zoals de Rugby Chameleon”, besluit De Smet.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Meer artikels