Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Merelbeke wil sportpark snel ontwikkelen

Gerelateerde onderwerpen :

Het gemeentebestuur van Merelbeke werkt al enige tijd aan plannen om op de site Molenkouter in het centrum van Merelbeke een sportpark te ontwikkelen. Er lopen hierover al maanden gesprekken met eersteklasser KAA Gent, die op zoek is naar nieuwe accommodatie. Het schepencollege van Merelbeke wil niet langer wachten op uitsluitsel van KAA Gent en zal op de gemeenteraad van april een autonoom gemeentebedrijf oprichten, waarbinnen de nieuwe infrastructuur ontwikkeld wordt. Daarna wordt een werkgroep opgericht met de clubs om zo spoedig mogelijk de infrastructuur te realiseren binnen het budget dat in het meerjarenplan is vastgelegd.

4,5 miljoen '

De huidige schets die voorligt, werd uitgetekend door de diensten Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van Merelbeke. De gemeente heeft ook het investeringsbudget voor sportinfrastructuur opgetrokken tot 4,5 miljoen ' om dit gezamenlijke project te ontwikkelen. Binnen dit budget moet het volgens het schepencollege mogelijk zijn een mooie infrastructuur uit te bouwen, zo leren de voorbeelden van De Pinte en Laarne. Toch zijn de partijen het nog niet eens geworden over uitvoering, exploitatie en financiële inbreng in het project.

KFC Merelbeke

Eén van de belangrijkste lokale clubs die gebruik zal maken van de nieuwe site, KFC Merelbeke, heeft zopas de promotie afgedwongen naar het nationale voetbal. Het gemeentebestuur stelt dat het huidige terrein van die club niet voldoet aan de normen om nationaal voetbal te spelen. Mogelijks is een overgangstermijn mogelijk, waarbij het huidige terrein gebruikt wordt gedurende één seizoen, maar het schepencollege wil versneld werk maken van de ontwikkeling van de site Molenkouter.

Het gemeentebestuur van Merelbeke kreeg onlangs te horen dat KAA Gent naast gesprekken over de site Molenkouter ook gesprekken voert met de stad Gent over oplossingen op het Gentse grondgebied. De Gentse eersteklasseclub wil de opties en voorwaarden tegen elkaar afwegen, maar Merelbeke wil niet langer wachten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels