Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Merelbeke investeert in duurzaam wagenpark

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Merelbeke investeert in duurzaam wagenpark

Burgemeester Thienpont neemt de sleutel in ontvangst van een elektrische bestelwagen (c) Foto Aktief/Gemeente Merelbeke

© Freddy

De gemeente Merelbeke kreeg zopas de sleutels overhandigd van vier nieuwe voertuigen. De aankoop van drie elektrische Maxus-bestelwagens en een vrachtwagen op aardgas zorgen er voortaan voor dat liefst 85% van het wagenpark aan de Euro 5-norm voldoet. Voortaan voldoen zelfs trwee op drie voertuigen uit het huidige wagenpark aan de Euro 6-norm.
 

 

Merelbeke heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de verduurzaming en optimalisering van zijn wagenpark. “Door een doordacht aankoop- en vervangingsbeleid konden we het wagenpark inkrimpen èn milieuvriendelijker maken. Een tendens die we willen volhouden”, aldus Tim De Keukelaere schepen voor Lilieu en Duurzaamheid.
 
Drie elektrische bestelwagens zullen door de dienst Infrastructuur gebruikt worden. Deze wagens werden na een aanbestedingsprocedure geleverd door garage De Corte uit Oosterzele. Ook de eerste vrachtwagen op aardgas is een feit. Deze vrachtwagen werd aangekocht via Fluvius bij vrachtwagenbouwer Scania en zal worden ingezet door de dienst Infrastructuur voor container- en kraanvervoer.
 
Merelbeke beschikte reeds over tien bestelwagens op aardgas (cng). Binnenkort wordt nog een elfde bestelwagen op cng geleverd. In de loop van deze legislatuur is nog de aankoop gepland van een vrachtwagen op cng ter vervanging van twee oudere vrachtwagens en de aankoop van een elektrische bestelwagen.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Droogte zorgt voor economische problemen

Droogte zorgt voor economische problemen

Ondernemingen maken zich zorgen over de aanhoudende droogte, waarvan het einde voorlopig nog niet in zicht lijkt. Bedrijven ondervinden vooral problemen met de export van hun producten. Het lage waterpeil in de rivieren bemoeilijkt de[…]

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

North Sea Port ziet goederenoverslag flink stijgen

North Sea Port ziet goederenoverslag flink stijgen

Meer artikels