Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Merelbeke bouwt nieuw gemeenschapscentrum

Gerelateerde onderwerpen :

Merelbeke bouwt nieuw gemeenschapscentrum

De gemeente Merelbeke bouwt een nieuw gemeenschapscentrum. De werkzaamheden starten in 2017. Het gemeentebestuur trekt 5,9 miljoen ' uit voor het project.

De voorbije jaren bouwde de Merelbeekse dienst Cultuur een sterke reputatie uit met gemeenschapsvormende projecten, vrijetijdsateliers, verrassende tentoonstellingen met werk van lokaal talent en een boeiende en gevarieerde programmatie in gemeenschapscentrum 't Groenendal. Dat gemeenschapscentrum beantwoordt echter al geruime tijd niet meer aan de verwachtingen: het is te klein en onvoldoende uitgerust en het biedt te weinig comfort voor artiesten, gebruikers én bezoekers. Om aan de noden tegemoet te komen, start de gemeente volgend jaar met de bouw van een nieuw gemeenschapscentrum. In 2019 hoopt Merelbeke de deuren ervan te kunnen openen voor het publiek.

Het nieuwe gemeenschapscentrum komt aan het Driekoningenplein, tussen het gemeentehuis, de bibliotheek en het politiekantoor. Op 28 juni werd het voorontwerp (en de bijhorende raming) voor het nieuwe gemeenschapscentrum goedgekeurd door de gemeenteraad. De bouwaanvraag werd al ingediend in de loop van het voorjaar.

Polyvalente zaal

Blikvanger van het nieuwe gemeenschapscentrum wordt de polyvalente (theater)zaal met uitschuifbare tribune en speelvlak. Zowel grote theaterproducties, intieme voorstellingen, matinees met koffie en gebak als verenigingsactiviteiten kunnen hier plaatsvinden. Een tentoonstellingsruimte, een open foyer, vier lesateliers, een vrijetijdsloket en een aantrekkelijk cultuurcafé met groot terras, zorgen voor een centrum dat zowel op week- als weekenddagen bruist van de activiteit.

Bij de uitwerking van de plannen was er veel aandacht voor functionaliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid.

Cortenstaal

Aldo en David De Beule (AnD Architecten) uit Brugge zorgden voor het ontwerp dat door zijn gedurfde materiaalkeuze met cortenstaal en grote raampartijen een echte blikvanger wordt. Bij de uitwerking van de plannen was er veel aandacht voor functionaliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid. Het resultaat is een hedendaags gemeenschapscentrum: akoestisch performant, polyvalent en laagdrempelig. Bij de uitwerking van de plannen was bovendien veel aandacht voor de mobiliteitssituatie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels