Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mercedes-Benz levert 50ste Econic aan Net Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

,
Mercedes-Benz levert 50ste Econic aan Net Brussel

Thomas Teugels, key accountmanager bij Mercedes-Benz Trucks, overhandigt de sleutel van de 50ste Econic aan André Dewilde, directeur Research & Development van het Wagenpark van Net Brussel.

Mercedes-Benz leverde vorig jaar al de eerste Mercedes-Benz Econic-vrachtwagens aan Net Brussel. Die eerste trucks vormen de aftrap van een geleidelijke uitlevering van een openbare aanbesteding voor in totaal 95 vrachtwagens.

Net Brussel, dat instaat voor de huisvuilophaling in het Brusselse Gewest, vernieuwt geleidelijk zijn vloot huisvuilwagens. Het organiseerde daarvoor een openbare aanbesteding voor 95 vrachtwagens voor het ophalen van huisvuil bij gezinnen en bedrijven. Die aanbesteding wist Mercedes-Benz in de wacht te slepen met de Econic 2630 6x2 met gestuurde naloopas en de Econic 1830 4x2. Tot 2018 werden al 49 van deze Econic-trucks geleverd, zodat het begin dit jaar de beurt was aan nummer 50. Bij deze mijlpaal hoorde een plechtige sleuteloverhandiging.

Lange weg

De initiële aanbesteding voor deze nieuwe trucks was overigens het resultaat van een lange procedure. “Dit is voor Brussel een heel belangrijke investering. Elke beslissing moest dan ook weloverwogen gemaakt worden en dat op verschillende beslissingsniveaus. Mercedes-Benz maakte echter op dat vlak al het verschil met een perfecte technische ondersteuning. In combinatie met een correcte prijs resulteerde dit in een keuze voor het merk uit Stuttgart”, legt André Dewilde, directeur van het Wagenparkbeheer van Net Brussel, uit.

Gespreide levering

De nieuwe voertuigen worden gespreid over een periode van vier jaar (tot 2010) geleverd. “Voor ons vormde een truck met een lage instap een basiselement. Wij hebben bij Net Brussel inmiddels al een tiental jaar goede ervaringen met dergelijke huisvuilophalingstrucks. Vandaar dat de Econic voor ons van bij de start een interessante optie betekende”, verduidelijkt André Dewilde. Bovendien bewezen de Econic-trucks in hun eerste jaar in gebruik dat zij geknipt zijn voor het werk in de vaak smalle straatjes van onze hoofdstad. “De combinatie van een lage opstap, die bijzonder gebruiksvriendelijk is voor onze huisvuilophalers, en de grote wendbaarheid, die onze chauffeurs naar waarde weten te schatten, valt in goede aarde bij ons personeel. Zij zijn dan ook, net als wij, verheugd over de inmiddels al 50ste levering”, aldus nog André Dewilde.

Niet evident

De Econic 2630 met Rotopress heeft een sturende naloopas. Die zorgt voor een uitstekende wendbaarheid, wat in een stad als Brussel onmisbaar is. “Dit is evenwel geen evidente zaak, omdat onze voertuigen met Rotopress-opbouw containers ophalen en dus best wel grote afmetingen hebben. Een sturende naloopas en een van nature al goede wendbaarheid zijn dan ook noodzakelijk om door de smallere straatjes te kunnen rijden of de smalle opritten naar bedrijven te kunnen nemen”, vervolgt André Dewilde.

Assistentie

Een laatste belangrijke reden in de keuze voor Mercedes-Benz was de aanwezigheid van een goed ontwikkelde truckconcessie in Sint-Pieters-Leeuw. “Dat is een pluspunt dat na één jaar gebruik ook in de realiteit echt blijkt te kloppen. De inzetbaarheid van onze trucks is uiteraard belangrijk. Vandaar dat wij bij problemen heel snel moeten kunnen schakelen. Zoiets is echter alleen maar denkbaar met een professionele partner die vlakbij is”, concludeert André Dewilde.

Brussel Net

Net Brussel is actief in heel het Brussels Gewest en beschikt daar over tien sites. Behalve voor de huisvuilophaling staan zij ook nog in voor o.m. het vegen van straten. De Econic wordt vooral ingezet in de sectoren Schaarbeek, NOH (Neder-Over-Heembeek) en Bempt (Vorst). De vloot van Net Brussel bestaat in totaal uit 750 voertuigen, waarvan 400 vrachtwagens. In totaal werken 2.800 mensen bij Net Brussel.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels