Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mercedes-Benz Arocs met afstandsbesturing legt efficiënter rijplaten

Mercedes-Benz Arocs met afstandsbesturing legt efficiënter rijplaten

Aannemer Vissers-Ploegmakers uit het Nederlandse Erp nam zopas de eerste Mercedes-Benz Arocs 2551 LS VLA met afstandsbesturing in Nederland in gebruik. De truck wordt onder andere gebruikt voor het leggen van rijplaten, wat dankzij de afstandsbesturing veel efficiënter gaat.

Met de draadloze afstandsbesturing kan de chauffeur de Arocs op afstand starten, stoppen, voor- en achteruit laten rijden en sturen. Het systeem dat hiervoor gebruikt wordt, werd door Mercedes-Benz goedgekeurd en uitvoerig getest. Extra sensoren aan de voorzijde van het voertuig helpen onveilige situaties voorkomen.

Nederlandse ontwikkeling

Deze Arocs is tevens uitgerust met een hydrauliekinstallatie voor kippers, omdat hij behalve rijplaten ook regelmatig zand vervoert. De vrachtwagen heeft voorts een verzwaarde 8-tons vooras, een koelkast en een standkachel.

'Het is een Nederlandse vrachtwagen die bij onze dealer in Roelofarendsveen werd aangepast. Je kan dus spreken van een Nederlandse ontwikkeling die mogelijk ook interessant is voor andere markten', stelt public relations-manager Jan van Gelderen van Mercedes-Benz Nederland.

Trouwe klant

Vissers-Ploegmakers bezit een wagenpark van vier trucks en 25 bestelwagens. Het merendeel van de bestelwagens en alle trucks werden geleverd door Mercedes-Benz-bedrijfswagendealer Rüttchen Veghel.

'Dat is ten eerste omdat we al jaren heel fijn zakendoen met Leo van Zeeland en Rico van de Laar van Rüttchen. De relatie met Rüttchen gaat al zo'n 25 jaar terug. Toen mijn vader het bedrijf oprichtte, was zijn eerste truck een Mercedes-Benz en dat is altijd zo gebleven. We hebben in al die tijd eigenlijk nooit problemen gehad. We reden eerder met 375 kW (510 pk) Actros V8-trucks".

Robuustheid

"Dat is nu geen optie meer vanwege de switch naar lijnmotoren, maar we wilden aan pk's niet inleveren. De keuze viel vanwege de robuustheid van het voertuig op deze Arocs, waarmee we op bouwterreinen uitstekend uit de voeten kunnen. De chauffeur is heel te spreken over de prestaties van het voertuig', zegt Stijn Ploegmakers over de keuze voor Mercedes-Benz.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af