Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

De Limburgse aannemer Jos Eerdekens Betonvloeren uit Oudsbergen heeft het grootste project in zijn 43-jarige bestaan binnengehaald. Het familiebedrijf zal in onderaanneming van Vulsteke Bedrijfsgebouwen 173.000 m² betonvloeren leggen op de nieuwe site van Soenen Golfkarton in Lanklaar.

 

“We voeren heel uiteenlopende projecten uit. Buitenverhardingen in parken, decoratieve betonvloeren in winkels, industriële vloeren in magazijnen,… Die laatste zijn de typische projecten waar we grote oppervlaktes plaatsen. Maar zelfs bij dergelijke opdrachten is 20.000 m² voor ons al eerder uitzonderlijk”, vertelt zaakvoerder Ethel Eerdekens.

25 voetbalvelden

Het vorige record laat Eerdekens nu ver achter zich met de nieuwe fabriek van het West-Vlaamse Soenen Golfkarton in Lanklaar. In dat project mag het Limburgse familiebedrijf alle betonvloeren voor haar rekening nemen. In totaal gaat het om liefst 173.000 m² vloeren met staalvezelbeton, verspreid over verschillende hallen en gebouwen. Dat is een oppervlakte van ongeveer 25 voetbalvelden.

Daardoor is 2022 nu al een geslaagd jaar voor Eerdekens. “Dit geeft ons de ruimte om te investeren in het bedrijf. We denken dan aan nieuwe machines, maar ook aan extra personeel, want we zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s. Het is in elk geval een opsteker na een wat moeilijkere periode. Tijdens de eerste coronagolven lagen veel bouwwerven stil en merkte je dat nieuwe projecten on hold werden gezet”, aldus Ethel Eerdekens.

Behalve dat dit het grootste project is tot nu toe, heeft de opdracht voor de familie Eerdekens ook een nostalgisch randje. “Soenen bouwt op de vroegere site van staaldraadspecialist Bekaert. Samen met hen hebben wij in het begin van de jaren ‘80 van de vorige eeuw onze staalvezelbetonvloeren ontwikkeld. Die techniek is een alternatief voor de klassiekere wapeningsnetten. Ondertussen is beton met staalvezel ingeburgerd, maar in die tijden was dat echt pionierswerk”.

“Omdat staalvezelbeton een belangrijke rol speelt in het gebouw, zit ook Bekaert mee in het project voor de studie van de vloerontwerpen. Dat wij uitgerekend met hen dat type vloer net daar mogen gaan plaatsen, maakt de cirkel rond”, besluit Ethel Eerdekens.

Jos Eerdekens Betonvloeren uit Oudsbergen plaatst al sinds 1979 betonvloeren. Het bedrijf heeft een twintigtal werknemers in dienst. De firma werd opgericht door Jos Eerdekens en is gespecialiseerd in het uitvoeren van hoogkwalitatieve industriële betonvloeren en het onderhoud daarvan. In 2017 namen Ethel en Christel Eerdekens het bedrijf over van hun vader. Zij zetten zijn werk nu met evenveel passie voort.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaams Betonakkoord in de maak

Vlaams Betonakkoord in de maak

De bouwsector steunt een Vlaams Betonakkoord om circulair en groen beton een boost te geven. De bedoeling is in te zetten op het vergroenen en verduurzamen van beton als bouwmateriaal van de toekomst voor de meest uiteenlopende toepassingen.[…]

25/05/2022 | ActueelLeefmilieu Brussel
Bosch Beton full-service partner in de GWW

Publireportage

Bosch Beton full-service partner in de GWW

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Publireportage

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

JNS Betonboringen wil uitbreiden

JNS Betonboringen wil uitbreiden

Meer artikels