Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meeuwen-Gruitrode investeert 15 miljoen '

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Meeuwen-Gruitrode investeert deze legislatuur samen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) meer dan 15 miljoen '. Voor dit jaar bedraagt het investeringsprogramma 4,8 miljoen '. De komende twee jaren wordt nog eens bijna 11 miljoen ' geïnvesteerd. Het geld vloeit vooral naar wegenwerken en de aanleg van nieuwe wegen in de kmo-zone, de bouw van een kinderdagverblijf en algemene investeringen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren. De belastingen blij 3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. ven ongewijzigd.

De nieuwe kinderopvang in Gruitrode zal 423.000 ' kosten. Het nieuwe wagen- en machinepark van de technische dienst slorpt 185.000 ' op. Voor de ontwikkeling van het dorpscentrum van Meeuwen wordt 658.000 ' uitgetrokken. De heraanleg van de doortocht in Ellikom zal 650.000 ' kosten.

3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. Naast de aanleg van nieuwe wegen voor de kmo-zone, wordt ook ingezet op fietspaden, o.m. aan de Weg naar Opoeteren, de Weg naar Opitter en het fietspadenproject aan de Grote Baan in Ellikom. Voor de inrichting van de Commanderij van Gruitrode is een budget van 250.000 ' voorzien.

Aan Toerisme wordt bijna een half miljoen ' besteed. Prioritair zijn de inrichting van de kasteelsite in Gruitrode en de ontwikkeling van de Duinengordel. In de Abeekvallei in Ellikom-Erpekom legt Natuurpunt een wandelweg aan. In Gruitrode wordt de Willibrorduskapel gerestaureerd; voor de Brigadekapel in Meeuwen wordt het restauratiedossier gestart. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels