Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meeuwen-Gruitrode investeert 15 miljoen '

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Meeuwen-Gruitrode investeert deze legislatuur samen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) meer dan 15 miljoen '. Voor dit jaar bedraagt het investeringsprogramma 4,8 miljoen '. De komende twee jaren wordt nog eens bijna 11 miljoen ' geïnvesteerd. Het geld vloeit vooral naar wegenwerken en de aanleg van nieuwe wegen in de kmo-zone, de bouw van een kinderdagverblijf en algemene investeringen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren. De belastingen blij 3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. ven ongewijzigd.

De nieuwe kinderopvang in Gruitrode zal 423.000 ' kosten. Het nieuwe wagen- en machinepark van de technische dienst slorpt 185.000 ' op. Voor de ontwikkeling van het dorpscentrum van Meeuwen wordt 658.000 ' uitgetrokken. De heraanleg van de doortocht in Ellikom zal 650.000 ' kosten.

3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. Naast de aanleg van nieuwe wegen voor de kmo-zone, wordt ook ingezet op fietspaden, o.m. aan de Weg naar Opoeteren, de Weg naar Opitter en het fietspadenproject aan de Grote Baan in Ellikom. Voor de inrichting van de Commanderij van Gruitrode is een budget van 250.000 ' voorzien.

Aan Toerisme wordt bijna een half miljoen ' besteed. Prioritair zijn de inrichting van de kasteelsite in Gruitrode en de ontwikkeling van de Duinengordel. In de Abeekvallei in Ellikom-Erpekom legt Natuurpunt een wandelweg aan. In Gruitrode wordt de Willibrorduskapel gerestaureerd; voor de Brigadekapel in Meeuwen wordt het restauratiedossier gestart. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Er loopt een nieuw openbaar onderzoek naar het woonproject Melkerij in de dorpskern van Achterbos, een gehucht van de gemeente  Mol. Projectontwikkelaar Durban Ground-up wil op de site 37 appartementen en negen woningen creëren en[…]

16/08/2022 |
Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Meer artikels