Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meeuwen-Gruitrode investeert 15 miljoen '

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Meeuwen-Gruitrode investeert deze legislatuur samen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) meer dan 15 miljoen '. Voor dit jaar bedraagt het investeringsprogramma 4,8 miljoen '. De komende twee jaren wordt nog eens bijna 11 miljoen ' geïnvesteerd. Het geld vloeit vooral naar wegenwerken en de aanleg van nieuwe wegen in de kmo-zone, de bouw van een kinderdagverblijf en algemene investeringen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren. De belastingen blij 3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. ven ongewijzigd.

De nieuwe kinderopvang in Gruitrode zal 423.000 ' kosten. Het nieuwe wagen- en machinepark van de technische dienst slorpt 185.000 ' op. Voor de ontwikkeling van het dorpscentrum van Meeuwen wordt 658.000 ' uitgetrokken. De heraanleg van de doortocht in Ellikom zal 650.000 ' kosten.

3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. Naast de aanleg van nieuwe wegen voor de kmo-zone, wordt ook ingezet op fietspaden, o.m. aan de Weg naar Opoeteren, de Weg naar Opitter en het fietspadenproject aan de Grote Baan in Ellikom. Voor de inrichting van de Commanderij van Gruitrode is een budget van 250.000 ' voorzien.

Aan Toerisme wordt bijna een half miljoen ' besteed. Prioritair zijn de inrichting van de kasteelsite in Gruitrode en de ontwikkeling van de Duinengordel. In de Abeekvallei in Ellikom-Erpekom legt Natuurpunt een wandelweg aan. In Gruitrode wordt de Willibrorduskapel gerestaureerd; voor de Brigadekapel in Meeuwen wordt het restauratiedossier gestart. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels