Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meeuwen-Gruitrode investeert 15 miljoen '

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeente Meeuwen-Gruitrode investeert deze legislatuur samen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) meer dan 15 miljoen '. Voor dit jaar bedraagt het investeringsprogramma 4,8 miljoen '. De komende twee jaren wordt nog eens bijna 11 miljoen ' geïnvesteerd. Het geld vloeit vooral naar wegenwerken en de aanleg van nieuwe wegen in de kmo-zone, de bouw van een kinderdagverblijf en algemene investeringen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren. De belastingen blij 3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. ven ongewijzigd.

De nieuwe kinderopvang in Gruitrode zal 423.000 ' kosten. Het nieuwe wagen- en machinepark van de technische dienst slorpt 185.000 ' op. Voor de ontwikkeling van het dorpscentrum van Meeuwen wordt 658.000 ' uitgetrokken. De heraanleg van de doortocht in Ellikom zal 650.000 ' kosten.

3,2 miljoen ' is bestemd voor wegenwerken. Naast de aanleg van nieuwe wegen voor de kmo-zone, wordt ook ingezet op fietspaden, o.m. aan de Weg naar Opoeteren, de Weg naar Opitter en het fietspadenproject aan de Grote Baan in Ellikom. Voor de inrichting van de Commanderij van Gruitrode is een budget van 250.000 ' voorzien.

Aan Toerisme wordt bijna een half miljoen ' besteed. Prioritair zijn de inrichting van de kasteelsite in Gruitrode en de ontwikkeling van de Duinengordel. In de Abeekvallei in Ellikom-Erpekom legt Natuurpunt een wandelweg aan. In Gruitrode wordt de Willibrorduskapel gerestaureerd; voor de Brigadekapel in Meeuwen wordt het restauratiedossier gestart. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

De sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in de wijk Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de[…]

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Meer artikels