Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meeste bouwbedrijven zijn bijna volledig aan de slag

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Meeste bouwbedrijven zijn bijna volledig aan de slag

Archief Bouwkroniek

Acht op de tien bouwbedrijven zijn helemaal of vrijwel helemaal weer aan het werk. Dat blijkt uit een enquête die de Confederatie Bouw sinds begin deze week afnam en waaraan 468 firma's deelnamen. Toch worden aannemers nog steeds met een aantal prangende hindernissen geconfronteerd en dat maakt het werken niet gemakkelijker.
Tot de voornaamste hindernissen horen de opgelegde regels voor het bewaren van een fysieke afstand tussen de werknemers (61%), het transport (36%) en de angst voor besmettingen bij het personeel (30%). Een kwart van de bouwbedrijven verwijst ook naar een gebrek aan beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen. Daardoor werd de opstart moeilijker. 24% van de ondervraagden haalt een gebrek aan leveranciers aan als belangrijkste hinderpaal op dit moment.
 
De bouwsector is alleszins sterk ontwaakt na de heropstart op 4 mei. Niet dat alle bouwfirma's de deuren dicht hielden tijdens de lockdown, want als niet-essentiële sector mocht de bouw mits het respecteren van de nodige veiligheidsmaatregelen aan de slag blijven.
Toch bleek op het dieptepunt van de lockdown dat twee derde van alle bouwbedrijven zo goed als volledig of zelfs helemaal dicht gingen. Vandaag is 81% van de bouwbedrijven grotendeels of helemaal terug aan de slag.
 
Dat bouwbedrijven er opnieuw voluit in vliegen, heeft ook te maken met de barslechte maand april die ze achter de rug hebben. Vergeleken met een gewone maand april, kon vorige maand slechts 42% van de normale activiteit worden gerealiseerd.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Circulair bouwen in postgraduaatopleiding

Circulair bouwen in postgraduaatopleiding

VIBE en Howest Hogeschool organiseren vanaf september de nieuwe postgraduaatopleiding ‘Circulair bouwen’. Een heuse 'hands on'-opleiding waarin je tijdens twee boeiende modules de principes achter circulaire stedenbouw en een[…]

Bouwomzet daalt, aantal aanbestedingen blijft op peil

Bouwomzet daalt, aantal aanbestedingen blijft op peil

Fema: 'koop bouwmaterialen lokaal'

Fema: 'koop bouwmaterialen lokaal'

'Problematische vooruitzichten voor najaar en 2021'

'Problematische vooruitzichten voor najaar en 2021'

Meer artikels