Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Meer veiligheid op de werf zonder in te boeten aan rentabiliteit

Meer veiligheid op de werf zonder in te boeten aan rentabiliteit

Dumpers worden steeds meer ingezet op de Belgische werven. Vroeger waren het meestal de modellen van 1 tot 5 ton. Nu worden er steeds vaker dumpers gebruikt van 6 tot 10 ton.

Het probleem met deze grote dumpers is het manoeuvreren en de veiligheid. Vaak worden deze ingezet op werven waar de plaats beperkt is om te kunnen draaien. Machinisten vinden het dan vaak ook niet veilig om achteruit te moeten rijden. Bovendien neemt een dergelijke manoeuvre te veel tijd in beslag. Klanten vertellen ook dat het soms toch echt wel gevaarlijk is om met een zware belasting in de bak te rijden, aangezien het zicht naar voren vaak beperkt wordt door deze zware vracht.

Geen oplossing via camera’s

Wacker Neuson wil graag een oplossing bieden en kwam dan ook als eerste uit met het monteren van standaard camera’s, om zo het zicht naar voren te verbeteren. Maar vooral op kleine, krappe bouwplaatsen, bijvoorbeeld in de binnenstad, in tunnels of op drukke wegen, blijkt dit niet te voldoen. Na een lange case studie met klanten is Wacker Neuson met een zeer handige en veilige oplossing gekomen: het dual-view concept.

Dual-view concept voldoet beter

De dubbele weergave zorgt voor een comfortabele en snelle verandering van de stoelpositie, door het draaien van 180 graden over de gehele bedienings- en stoelconsole. De rotatie kan gemakkelijk vanuit de bestuurdersstoel worden uitgevoerd door de stoelconsole eenvoudig te ontgrendelen en rond te draaien. Op deze manier heeft de bestuurder altijd het beste zicht: tijdens transport, laden en lossen. Er zijn geen camera’s meer nodig, aangezien de machinist altijd vóór zijn last zit. Geen tijdrovend draaien en manoeuvreren meer. Op deze manier heeft de gebruiker de werkomgeving altijd in het oog en dat betekent aanzienlijk meer veiligheid op de werf. Zelfs een volgeladen kiepbak belemmert niet langer het zicht, omdat de bestuurder de kiepbak achter zich heeft, zoals bij een vrachtwagen.

Dual-view concept met succes getest

Compact Machinery is de invoerder voor België van het merk Wacker Neuson en heeft het dual-view concept zelf getest. De dual-view Wacker Neuson DV60 was op elk terrein tussen de 30 seconden  à 1 minuut sneller dan elke andere 6 ton dumper. Hierdoor kan de Wacker Neuson DV60 maar liefs 6 ton meer per uur vervoeren. Wat neerkomt op bijna 50 ton per dag!. Hierdoor zijn al vele aannemers en natuurlijk ook verhuurbedrijven in België overtuigd van de veiligheid, snelheid en efficiëntie van deze nieuwe dumper.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

De nieuwe generatie compacte graafmachines van Volvo Construction Equipment (Volvo CE), bij ons verdeeld door SMT, bieden volgens de producent een uitzonderlijk bestuurderscomfort, een ongekende veelzijdigheid en topprestaties. Bij het ontwerpen[…]

11/09/2020 | MaterieelVerhuur
Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Lasertopo biedt meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Lasertopo biedt meet- en testapparatuur voor de bouwsector

Eurorent investeert in grotere verhuurshowroom

Eurorent investeert in grotere verhuurshowroom

Meer artikels