Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meer premie-aanvragen voor elektrische auto’s

Gerelateerde onderwerpen :

,
Meer premie-aanvragen voor elektrische auto’s

© ©Stockwerk-Fotodesign - stock.adobe.com

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn 230 premies aangevraagd voor batterij-elektrische wagens, tegenover 415 aanvragen in heel 2018. Ook de premie-aanvragen voor elektrische motor- en bromfietsen lopen vlot. In totaal is van januari tot maart voor bijna 900.000 € euro aan premies aangevraagd.

Een mogelijke verklaring voor de stijging is het op de markt komen van Tesla model 3. Die wagen blijkt meteen vrij populair. Sinds half februari liepen hiervoor 42 premie-aanvragen binnen. Voor de Renault ZOE waren er 32 aanvragen. De Nissan Leaf blijft met 95 aanvragen veruit de populairste batterij-elektrische wagen bij particulieren in Vlaanderen.

Om vertrouwen te wekken bij de Vlaamse bestuurder zijn voldoende publieke laadpunten belangrijk. In één jaar tijd is het aantal bijna verdubbeld van 1.726 laadpunten in februari 2018 naar 3.047 in februari 2019. De uitrol van het laadpuntenplan zit daarmee op schema. Tegen eind 2020 zullen er 5.000 extra publieke laadpunten staan.

Volgens de inschrijvingscijfers van de fod Mobiliteit bedraagt het marktaandeel van volledig elektrische wagens in Vlaanderen momenteel 2,32%. In totaal reden op 31 maart in Vlaanderen 36.497 elektrische wagens rond, waarvan bijna 10.000 batterij-elektrische en ruim 27.000 plug-in hybrides.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sweco wint  twee prestigieuze mobiliteitsprijzen

Sweco wint twee prestigieuze mobiliteitsprijzen

Sweco scoort met zijn innovatieve mobiliteitsbeleid erg goed bij specialisten in de fleetsector en heeft zopas twee prestigieuze mobiliteitsprijzen gewonnen. Tijdens de uitreiking van de 23ste link2fleet-awards in Brussels Expo ging Vicky De[…]

Vierendeelbruggen aan Leuvense Vaart krijgen opfrisbeurt

Vierendeelbruggen aan Leuvense Vaart krijgen opfrisbeurt

Eerste Europese hyperloopsysteem voltooid

Video

Eerste Europese hyperloopsysteem voltooid

Nieuwe zonnewagen voor de World Solar Challenge voorgesteld

Nieuwe zonnewagen voor de World Solar Challenge voorgesteld

Meer artikels