Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

© www.drj.be

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek onderneemt en innoveert was dan ook de centrale boodschap op deze negentiende editie van Polyclose. De volgende editie wordt georganiseerd in 2022.

Polyclose was dit jaar goed voor 250 Europese standhouders gespreid over 28.000 m² beursoppervlakte en 14.326 professionele bezoekers. Flanders Expo in Gent stond gedurende drie dagen in het teken van innovatie en ambitie in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Meer dan ooit werd er door de exposanten van de Europese vakbeurs geïnvesteerd in prachtig afgewerkte standen. Toonaangevende bedrijven, maar ook jonge marktspelers, uit België, Nederland, Duitsland en Italië… etaleerden hun nieuwigheden. Denk aan aanbieders van raam-, deur- en gevelsystemen, coating, dichtingen, glas, poorten en hekken, toegangscontrole, zonwering enzovoort.

Omdat Polyclose aan het begin van het jaar plaatsvindt, kregen bezoekers van de netwerk- en vakbeurs een totaalbeeld van het aanbod in 2020. Zo’n 25% van de bezoekers kwam uit Nederland. Voor veel exposanten is Polyclose daarom niet alleen een cruciale toegangspoort tot de Belgische markt, maar ook tot de volledige Benelux en omgeving.

Functionaliteit en esthetiek

Energiezuinigheid, design, smarttechnologie en veiligheid voerden ook deze beurseditie de boventoon. Steeds meer belang wordt gehecht aan een quasi onzichtbare integratie van elementen, zoals deuren, garagepoorten, ramen, brievenbussen, parlofoons, beveiliging, zonwering… "In de bouw is alles met elkaar verbonden. Grote glaspartijen zijn aantrekkelijk, maar een uitdaging qua veiligheid en energetische eisen. Op Polyclose vindt de professional een oplossing voor al deze thema’s. Daarbij is het een constante uitdaging om functionaliteit te koppelen aan esthetiek", aldus organisator Guy Martens van Limaco NV.

Innovaties

De buitenkant van het gebouw bepaalt nog steeds in grote mate het karakter ervan, en dus blijft er een grote rol voor kozijnen en gevelbekleding. Gevels worden almaar dynamischer en ‘slimmer’, zo was op Polyclose te zien – met energieleverend glas en sensoren die data vergaren voor zonwering. Elegante schuifsystemen met slanke profielen en hypermoderne vormgeving doen het goed, zonder aan energie-efficiëntie en comfort in te boeten. Ook ventilatiesystemen ontsnappen niet aan de trend van automatisering, wat zich vertaalt in comfort en energiezuinigheid.

Beveiliging krijgt een prominentere rol, en wordt steeds vroeger in het bouwproces geïntegreerd. Op Polyclose waren sleutelloze toegangsmogelijkheden te zien, zoals vingerscan, evenals contactloze ontgrendeling van deuren voor integratie in smarthome systemen.
De digitalisering zet zich verder door. Machineparken worden steeds krachtiger, ingenieuzer en nauwkeuriger. Op Polyclose werden nieuwe aluminium bewerkingsmachines gedemonstreerd, waarbij handmatig werk quasi overbodig is.

2022

De meeste exposanten lieten intussen al weten present te zullen zijn op de twintigste jubileumeditie van de vakbeurs op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via info@polyclose.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck[…]

24/08/2022 |
Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Meer artikels