Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meer aanvragen voor geïntegreerde zonnepanelen

Gerelateerde onderwerpen :

Meer aanvragen voor geïntegreerde zonnepanelen

Zonne-energie groeit steeds meer uit tot een breed geaccepteerde en populaire manier van energieopwekking, getuige daarvan onder meer de vele daken met zonnepanelen. Volgens het Vlaams Energieagentschap (VREG)  is het aantal installaties van fotovoltaïsche systemen, kortweg pv-systemen genoemd, opnieuw gestegen ten opzichte van voorbije jaren. Bovendien worden de prijzen steeds betaalbaarder en is de esthetische uitstraling belangrijker dan ooit.

Vandaag hoeven een zonne-energiesysteem en een esthetisch smaakvol dak elkaar niet langer uit te sluiten. BMI Group, een producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa, bewijst met de volledig of universeel geïntegreerde pv-systemen, respectievelijk Monier VI90 en Monier InDaX, dat een harmonieus geheel met oog voor design vandaag perfect mogelijk is.Volgens cijfers van de VREG kwamen kwamen er in Vlaanderen vorig jaar ongeveer 50.000 installaties bij, goed voor ongeveer 225 MW. Ongeveer 85% kwam op het dak van particuliere woningen terecht. Deze score is opmerkelijk beter dan de voorbijgaande jaren. In 2017 werd een groei van ongeveer 194 MW vastgesteld en in 2016 een groei van 131 MW. Dit betekent voor 2018 een groei van bijna 20% ten opzichte van 2017 en een groei van liefst 70% ten opzichte van 2016.Deze trend zet zich ook voort in het eerste kwartaal van dit jaar: tussen januari en april werden al 13.000 nieuwe installaties geplaatst. De teller staat nu in totaal op ongeveer 379.000 installaties in Vlaanderen, samen goed voor een vermogen van 2.823 MW.

BMI Group stelt vast dat vooral de geïntegreerde varianten steeds populairder worden. Het VI90 PV-systeem, een volledig geïntegreerd systeem, valt op vanwege zijn design. Het systeem wordt als gewone schubvormige dakbedekking verwerkt. Zo ontstaat een volkomen lineair dak. Het InDaX-systeem is een universeel geïntegreerd pv-systeem, dat zich er perfect toe leent om hoogwaardige kristallijne pv-modules te integreren in daken met vrijwel alle gangbare types dakpannen, voor een strak en modern geheel.Het grootste voordeel van beide geïntegreerde systemen van BMI Monier, is dat ze niet los bovenop het dak komen te liggen, maar in de plaats van dakpannen in het dak zelf geïntegreerd worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

De stad Mechelen start dit voorjaar de restauratie van twee waardevolle panden aan de Frederik de Merodestraat in het hart van de stad. Het leegstaande historische pand ‘t Schipke wordt gerestaureerd om er vervolgens een museumcafé[…]

15/04/2022 | DakErfgoed
Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Nieuw kenniscentrum in Geraardsbergen is groen stadsbaken

Nieuw kenniscentrum in Geraardsbergen is groen stadsbaken

Meer artikels