Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Meer aandacht voor energie-efficiëntie bij verbouwingen en bouwprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

Meer aandacht voor energie-efficiëntie bij verbouwingen en bouwprojecten

In ons land hechten we steeds meer belang aan energiezuinige oplossingen in woningen. Uit eerder onderzoek van Bond Beter Leefmilieu in het kader van Ecobouwers blijkt dat liefst 93% van de Vlamingen duurzaam bouwen belangrijk of zeer belangrijk vindt. De voornaamste reden om energiezuinige oplossingen te verwerken in de eigen woning is geld besparen (51%), gevolgd door het opkrikken van de waarde van de woning (46%) en als derde bijdragen aan een betere en milieuvriendelijke wereld (41%).

Recent onderzoek van Honeywell toont vergelijkbare resultaten. Eén op de vijf Belgen blijkt zijn vakantiegeld te besteden aan verbouwingen. 92% van hen geeft aan dat ze een laag energieverbruik belangrijk vinden bij het verbeteren van de woning. Voor 31% van de 'vakantieklussers' is energiebesparing dan ook de voornaamste reden om hun vakantiegeld aan hun woning te besteden.

Met de zoneregeling kan je perfecte comfortzones creëren.

Frank Damen van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) bevestigt deze trend op de woningenmarkt. 'Duurzaam wonen is zeker en vast de nieuwe norm geworden in vastgoedland. Met de energiezuinige oplossingen van vandaag win je dan ook twee keer: je verlaagt niet alleen je energieverbruik, je versterkt tevens de waarde van je woning', stelt hij.

'Bij het zoeken naar energie-efficiënte oplossingen voor de woning raden wij eigenaars aan om goed na te denken over gemakkelijke aanpassingen die veel effect kunnen teweegbrengen. Overweeg bv. eerst kleine ingrepen die de waarde en aantrekkelijkheid van de woning kunnen opkrikken. Een mogelijkheid is de installatie van een connected thermostaat. Hiermee kan je de verwarming op elk moment vanop afstand regelen en op jaarbasis gemiddeld 22% energie besparen. Met slimme zoneregeling kan de besparing zelfs oplopen tot gemiddeld 37% per jaar', aldus Peter Raes, sales leader Belux bij Honeywell.

De connected thermostaat is draadloos en kan dus op elke gewenste plek in huis worden gemonteerd. Dat is handig wanneer de huidige locatie van de thermostaat niet geschikt is, bv. tegenover een groot raam, naast een deur of vlakbij een radiator. De thermostaat is gemakkelijk te monteren en zeer betrouwbaar. Dankzij de mobiele Total Connect Comfort-app (iOS en Android) kan de thermostaat vanaf om het even welke plaats bediend worden. Zo kan je altijd de controle houden over en hoe het huis verwarmd wordt. Naast de mogelijkheid om de temperatuur op afstand te regelen en te programmeren, bevat de app ook eenvoudige sneltoetsen.

Met de zoneregeling kan je perfecte comfortzones creëren. Evohome zorgt voor de verwarming van je huis waarbij je de temperatuur in elke kamer kan bepalen en programmeren, afgestemd op je eigen levensstijl en gebruik van je huis. Alle zones in de woning kunnen overzichtelijk worden beheerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Het huidige vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen van bedrijven. Dat zei de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) tijdens een hoorzitting in de onderzoekscommissie PFAS van het Vlaamse parlement. Volgens de[…]

10/09/2021 | waterzuiveringafvalwater
3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

Robot reinigt het strand

Robot reinigt het strand

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Meer artikels