Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mechelen krijgt modernste ijspiste van het land

Gerelateerde onderwerpen :

Mechelen krijgt modernste ijspiste van het land

Het Ice Skating Center Mechelen is zopas in Mechelen gestart met de bouw van de nieuwe ijspiste (foto) aan Utopolis. De werkzaamheden moeten tegen september van volgend jaar afgerond zijn. De bestaande ijspiste in Leest blijft tot dan in gebruik. De bouwkost wordt geraamd op 3,8 miljoen '.

Burgemeester Bart Somers is verheugd met de bouw van een nieuwe ijspiste in Mechelen. 'Recent nog openden we hier het nieuwe, moderne zwembad Nekkerpool en breidde bioscoop Utopolis uit met o.m. een vip-zaal. Die dynamiek zorgt ervoor dat ik de Nekker op korte tijd zie uitgroeien tot de leisure site van Mechelen bij uitstek', zegt Somers.

Het stadsbestuur kiest uitdrukkelijk voor beeldkwaliteit en stelde daarom hoge eisen aan de architecturale kwaliteit van het nieuwe gebouw. 'We wilden nadrukkelijk geen golfplaten. Daarom werd een voor ons te eenvoudig ontwerp afgewezen. Dat scheelde wat in de timing, maar de Nekkersite is een zichtlocatie. Ook buiten de vesten streven we naar het stedenbouwkundige kwaliteitsniveau van de binnenstad. Nekkerspoel-Borcht is toch een toegangspoort tot de stad', aldus nog Somers.

Volgens schepen van Sport Walter Schroons wordt de nieuwe ijspiste een grote publiekstrekker. 'De ijspiste zal voldoen aan alle internationale normen inzake afmetingen en kwaliteitseisen. Het wordt de modernste ijsinstallatie van België, waarbij het ecologische aspect alle aandacht krijgt. Daardoor wordt Mechelen zonder twijfel het mekka van de Belgische schaatssport', zegt Schroons.

Met een oppervlakte van 3.800 m² wordt de nieuwe ijspiste dubbel zo groot als de piste in Leest. Ze is een privaat initiatief van Ice Skating Center Mechelen, dat sinds 2010 de uitbater is van de schaatsbaan in Leest. De ijspiste wordt via een recht van opstal gebouwd op terreinen van de stad. De stad geeft het project een investeringstoelage van 500.000 '. Vlaanderen kent een subsidie van 380.000 ' toe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels