Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Libramont

Mecanic’Show 2019

Gerelateerde onderwerpen :

,
Mecanic’Show 2019


De commissie ‘Machines et Produits’ van de beurs van Libramont heeft dit jaar 16 innoverende machines geselecteerd. Machines voor tuin en park staan dit jaar in de kijker, met drie belangrijke innovaties.


Husqvarna ontwikkelde een nieuwe maairobot die geschikt is voor moeilijk berijdbare oppervlaktes. De Automower AWD is speciaal ontworpen om te werken op hellingen tot 70% dankzij de vierwielaandrijving en een tweedelig lichaam dat op een centrale as scharniert. Deze robot is volledig autonoom en kan interageren met nieuwe kunstmatige-intelligentie-oplossingen.

Met de MS 500i stelt Stihl 's werelds eerste kettingzaag voor met een standaard elektronisch gestuurd brandstofinjectiesysteem. De motor werkt zonder een carburator of ontstekingsmodule.


Ego introduceert de eerste elektrische batterij-aangedreven trimmer met Powerload-innovatie om de maaidraad automatisch op te rollen. Een druk op de knop volstaat om het systeem te activeren om de maaidraad weer op te rollen in de spoel in minder dan tien seconden.


Voor onkruidbestrijding wordt robotica steeds meer toegepast op de velden. In het kader van de verstrenging van de regelgeving inzake gewasbeschermingsmiddelen en het tekort aan arbeidskrachten in de agrarische sector ontwikkelde Naïo Technology een volledig autonome elektrische robot, Dino, om teelten mechanisch te kunnen wieden.


Ook de nieuwe ontwikkelingen bij landbouwmachines zijn interessant.

Zo biedt Manitou de Eco Stop of de automatische uitschakeling van de motor op zijn MLT-verreikers. De motor wordt automatisch uitgeschakeld wanneer hij op stationair toerental draait en de bestuurder de cabine verlaat. Deze functie vermindert het brandstofverbruik en het preventieve onderhoud aanzienlijk.

Bij de stroblazers werden drie innovaties geselecteerd. Op de Vulcano-stroblazer met schijven liet Emily zijn X-Tract-systeem om touwen en netten uit te halen patenteren zodat de touwen of netten die ronde of rechthoekige balen binden makkelijk kunnen verwijderd worden.


Om het comfort en welzijn van dieren te verhogen biedt Kuhn op al zijn machines uitgerust met een blazer (stroblazer, uitkuiler-stroblazer of mengwagens met een stroblaasfunctie) het Cleanstraw-systeem om de ontwikkeling van stof te beperken tijdens het strooien dankzij de toevoeging van water.


Dankzij twee geïntegreerde messen in de laaddeur van de Sigma-stroblazers van Emily is het voortaan makkelijker om touwen of netten te verwijderen dankzij het V-Cut-systeem. Daardoor kan de veehouder makkelijker en sneller werken.

Bij de verdeling van veevoeders onderscheiden de getrokken mengvoerwagens met vertikale vijzel van Tatoma zich met een nieuwe aandrijving die de mengsnelheid en -tijd voor de verschillende voeders afzonderlijk kan instellen dankzij de Hydroshift-aandrijving.

I.s.m. Motrac Industries stelt Kuhn voor om de op de boerderij opgewekte elektriciteit te gebruiken om zijn Profile-voermengwagen aan te drijven. De voermengwagen uitgerust met een elektrische aandrijving (MoRe e) werkt onafhankelijk en dus zonder tractor.

Drie innovaties hebben betrekking op de voederwinning. Zo ontwikkelen de tractoren die hoge-dichtheidpersen aandrijven steeds meer vermogen. Om de pers te beschermen adviseert Krone een riemaandrijving voor de opraper en de rotor. Dankzij een permanente bewaking van de riemslip zal de rotor automatisch uitgeschakeld worden bij overbelasting en de messen worden dan automatisch uit het kanaal gehaald.

Om nog beter aan te sluiten bij de eisen van landbouwbedrijven is de nieuwe Fendt Tigo XR opraapwagen uitgerust met een bredere opraper met een werkbreedte van 2,20 m en met een nieuwe hydraulische aandrijving die garant staat voor meer flexibiliteit door het toerental van de opraper nauwkeurig aan te passen aan de omstandigheden en de gewasstroom.

Om de werkcapaciteit te verhogen en brandstof te besparen bij het verzamelen van stro stelt Krone de Bale Collect balenverzamelaar voor rechthoekige balen voor. Deze balenverzamelaar is volledig geïntegreerd met de Big Pack-pers, gedraagt zich als een aanhangwagen voor transport en maakt volledig deel uit van de machine tijdens het werk dankzij een hydraulische en telescopische dissel.

Dangreville is de eerste landbouwconstructeur die een onderstel van een kipwagen biedt met composietmateriaal, dat lichter is dan staal en even robuust. Het Optimum-onderstel maakt het mogelijk om over een onderstel te beschikken dat tot 1.000 kg lichter is dan een onderstel in HLE-staal.

Om de productiviteit en nauwkeurigheid van laad- en verhandelingstoepassingen in de hoogte te vergroten plaatste Manitou een High View actief zichtsysteem op het uiteinde van de giek.  Het omvat een ingebouwde camera die via een wifi-signaal automatisch beelden op een scherm in de cabine toont zodra de giek een bepaalde hoek bereikt.

Op het terrein van de grondbewerking presenteert Pöttinger de eerste schijveneg met volledige Isobus-bediening. De automatisering van de verschillende instellingen op de Terradisc 8001 T vindt continu en rechtstreeks plaats via het Isobus-scherm. Pöttinger biedt bovendien een exclusiviteit met de aanpassing van de treklijn vanuit de cabine zodat de machine altijd recht achter de tractor blijft werken.


“De geselecteerde machines worden tentoongesteld in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte en voorgesteld in de Grote Ring op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli om 13.30 uur en op maandag 29 juli om 11.45 uur”, signaleert Gaëtan Dubois (Unité Machines et infrastructures agricoles, voorzitter van het selectiecomité Mecanic’Show en technisch raadgever voor de commissie ‘Machines et Produits’).
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Libramont

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Zowat 800 standhouders nemen dit jaar deel aan de 85ste Beurs van Libramont, die van 26 tot 29 juli op het beursterrein in deze gemeente in de provincie Luxemburg plaatsvindt. De beurs zelf wordt op 30 en 31 juli gevolgd door Demo Forest met[…]

15/07/2019 |
“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Libramont

“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Recupel
Libramont

Recupel
AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Libramont

AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Meer artikels