Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Matrent verhuurt de jongste innovaties in alle flexibiliteit

Matrent verhuurt de jongste innovaties in alle flexibiliteit

Matrent is in België een verhuurbedrijf dat constant investeert in nieuwe technologieën en specifieke grondverzetmachines. Met meer dan 140 grondverzetmachines vanaf circa 15 ton, verdeeld over de Benelux, heeft Matrent een vloot opgebouwd die is aangepast aan de wensen van de klant.

Bruno Croegaert, Matrent Manager voor de Benelux, legt het graag uit: “Verhuur is de ideale manier voor onze klanten om over de juiste machine te beschikken, zonder zich zorgen te maken over een investering of technische opvolging. Velen kiezen er zelfs voor om te huren gedurende enkele maanden of jaren. Daarenboven staan onze machines ter beschikking om pieken in productie op te vangen.”

NIEUWIGHEDEN MATRENT VLOOT

De laatste nieuwigheid is een 40 tons Long Reach kraan van Komatsu. Deze machine heeft een arm van 17 meter, kantelbak en GPS. Wie zijn geïnteresseerd in deze buitengewone machine? Dat zijn voornamelijk grotere aannemers actief in baggerwerken, laguneringswerken, etcetera, zegt Bruno Croegaert.

Andere nieuwigheden in de vloot: 3 stuks 30 tons knikdumpers en 3 stuks 40 tons knikdumpers, alsook een zesde hybride 36 tons graafmachine. Deze laatste is uitgerust met een elektrische zwenkmotor, waardoor het brandstofverbruik tot 40% daalt afhankelijk van de applicatie. Uiteraard zijn er ook enkele nieuwe ‘intelligente’ machines toegevoegd (graafmachines 21T en rupsbulldozers). Ze zijn uitgerust met een af-fabriek GPS-systeem van Komatsu.

Bruno Croegaert verduidelijkt: “Al onze machines zijn minder dan 2 jaar oud en vele nieuwe modellen vervoegen jaarlijks onze verhuurvloot. Niemand wil een oude machine huren, wij leveren enkel recente machines. Perfect onderhouden door onze eigen mensen in eigen werkplaats. Ons doel: maximaal zorgen wegnemen bij onze klanten.”

WAAROM HUREN?

Huren wordt de ideale manier voor aannemers om de juiste machine in te zetten voor een bepaald werk. En wie een machine huurt, hoeft zich niet te bekommeren om eventuele pannes. “Bovendien”, preciseert Rental Manager Bruno Croegaert, “willen klanten niet langer eigenaar zijn van hun machines omwille van de beschikbaarheid van liquide middelen. Vandaar dat we een verhuuraanbod op lange termijn hebben uitgewerkt. Zo is 30% van onze vloot momenteel reeds op lange termijn verhuurd.”

Naast de flexibiliteit van een verhuurformule inzake machinekeuze, is het evident dat logistieke problemen rond opslag, onderhoud, eventuele pannes en transport niet door de huurder zelf opgelost hoeven te worden.

GEPERSONALISEERD AANBOD

Deze specifieke markt is in volle expansie. “Elke aannemer en elke werf heeft zijn eigen vereisten en werkgewoonten. Dat is de reden waarom wij vooraf in dialoog gaan, om exact te kunnen bepalen wat de klant van ons verwacht inzake service, machinecapaciteit, aangepaste attachments, werkomstandigheden en interventietijd. De voordelen die wij onze klanten bieden zijn divers, maar kunnen in volgende termen worden samengevat: persoonlijke service en commerciële flexibiliteit, ruime keuze plus de kwaliteit van het gehuurde materieel”, zo besluit Bruno Croegaert.

MATRENT IN HET KORT

•    Grondverzetmachines.
•    Machines van 14 tot 40 ton (wielladers, knikdumpers, bulldozers, rups- en bandenkranen).
•    Huurperiode van 1 dag tot 5 jaar.
•    Machines minder dan 2 jaar oud.
•    Perfect onderhouden machines die worden nagekeken in eigen werkplaats tussen elke verhuur.
•    Verschillende attachments beschikbaar waaronder grijpers, hoogkiepbakken, breekhamers, kantelbakken, kasseibakken, enz.
•    Offerte op maat.

Meer weten: www.matrent.com
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment bouwt momenteel een nieuw bedrijfsgebouw langs de E17 in Waregem. Met deze uitbreiding worden al de Waregemse activiteiten op één locatie gecentraliseerd. Het toekomstige ronde gebouw werd ontworpen door DEMO[…]

10/01/2022 | ProjectenVerhuur
B-Close neemt Raepers over

B-Close neemt Raepers over

Loxam opent verhuur-corners bij Hubo

Loxam opent verhuur-corners bij Hubo

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

Meer artikels