Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matrent: verhuur op maat

Gerelateerde onderwerpen :

Matrent: verhuur op maat

Matrent is een sterke schakel in het goede verloop van een bouwwerf. De onderneming verhuurt een breed gamma recente Komatsu-machines in goede staat en toebehoren die afgestemd zijn op een optimale productiviteit (centrale smering, hydraulische snelkoppeling, verschillende soorten bakken, grijpers, enz.).

Matrent, een volle dochter van BIA, is sinds enkele jaren een bevoorrechte partner voor de verhuur van Komatsu-machines met middelgroot tot groot vermogen die vooral bestemd zijn voor de bouwsector, maar daarnaast ook voor industriële overslag, recycling, steengroeven en havenactiviteiten. Matrent breidt regelmatig zijn vloot uit en introduceert de nieuwste technologieën.

Een groeiende markt, een toenemende vraag en een natuurlijke vernieuwing van de machines zijn allemaal factoren die de firma Matrent ertoe hebben aangezet om haar vloot uit te breiden tot 65 machines. Aannemers kunnen voortaan volgende machinetypes huren: hydraulische graafmachines op rupsen van 12 tot 37 ton, graafmachines op banden van 12 tot 16 ton, rupsbulldozers van 13 en 19 ton en wielladers van 13 tot 23 ton. Die nieuwe technologie is eveneens beschikbaar op de hybride graafmachines op rupsen van 21 of 37 ton, evenals op de ‘intelligente’ gps-gestuurde machines, zoals de hydraulische graafmachines op rupsen van 21 ton en de rupsbulldozers die uitgerust zijn met het iMC (Intelligent Machine Control) systeem van Komatsu. De machinevloot omvat daarnaast ook een HD605, een starre dumper van 63 ton.

Waarom huren?

Huur wordt het ideale middel voor aannemers om over de machine te kunnen beschikken die ze nodig hebben. Door te kiezen voor een huurmachine moeten ze zich bovendien geen zorgen meer maken over een eventuele machinepanne. Het staat vast dat huur de stilstandskosten beperkt, omdat een onderbreking of vertraging van de werken heel wat duurder uitvalt dan de meerkost voor machinehuur. Huur garandeert niet alleen flexibiliteit inzake machinekeuze, het is ook evident dat het beheer van logistieke problemen zoals opslag, onderhoud, eventuele pannes en transport niet meer tot de dagelijkse bekommernissen van de huurder behoort.

Gepersonaliseerd aanbod

Deze machinehuurmarkt is in volle expansie. “Elke aannemer en elke bouwwerf heeft zijn eigen behoeften en gewoonten. Vandaar dat we vooraf in dialoog gaan om na te gaan wat de klant exact van ons verwacht inzake service, machinegrootte, aangepaste hulpstukken, werkomstandigheden en interventiesnelheid. De voordelen die we onze klanten bieden zijn talrijk, maar kunnen in volgende termen worden samengevat: gepersonaliseerde service en commerciële souplesse, keuze en kwaliteit van het verhuurde materieel”, verklaart Matrent-verantwoordelijke Bruno Croegaert.

Talrijke voordelen

De andere voordelen op een rijtje: de huurder moet niet zelf investeren; hij kan zijn kosten beter beheersen; het materieel is onmiddellijk beschikbaar voor de duur van één dag tot meerdere jaren; de klant heeft de zekerheid over recent materieel (minder dan twee jaar oud) te kunnen beschikken dat perfect onderhouden is en tussen elke verhuurbeurt in gereviseerd wordt; een onberispelijke service op maat, zowel inzake kwaliteit als inzake interventiesnelheid op de bouwplaats door geschoolde techniekers; Komatsu-machines, een merk dat vermaard is om zijn kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid en voldoet aan de verwachtingen van veeleisende klanten.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

TVH neemt Rentalift over

TVH neemt Rentalift over

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

Meer artikels