Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Mathieu Gijbels opent Zetel West

De Limburgse aannemer Mathieu Gijbels opende begin maart in Drongen een zetel in Oost- en West-Vlaanderen onder de noemer Mathieu Gijbels Zetel West. 'Die zal in eerste instantie fungeren als verkoopkantoor om later als volwaardige en autonome zetel te opereren', aldus ceo Mathi Gijbels.

Mathieu Gijbels realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten in bedrijfs- en kantoorbouw, retail, garagebouw en industriebouw. Ook in Oost- en West-Vlaanderen is het bouwbedrijf heel actief. 'We hebben door de jaren mooie relaties opgebouwd met klanten en architecten uit die regio en we merken dat onze werkwijze en expertise in bedrijfs-en kantoorbouw gewaardeerd wordt, wat zich vertaalt in de mooie projecten die we toegewezen krijgen. Zo realiseren we ongeveer 20% van onze projecten reeds in Oost- en West-Vlaanderen', licht Mathi Gijbels toe. Enkele voorbeelden zijn de Renault Garage Mahy in Gent, Businesspark 16 in Melsele, Carglass in Brugge en de Ford Garage Movebrugge. Op dit moment bouwt de onderneming in Gent een nieuwe Opel en Kia MegaStore voor de Grensland Autogroep en renoveert ze Meubelen Verberckmoes in Sint-Gillis-Waas.

Een andere factor die meespeelde in de opening van de Zetel West is het steeds groter wordende mobiliteitsprobleem. 'De 'muur' Antwerpen-Brussel is een obstakel om vanuit ons hoofdkantoor in Opglabbeek te opereren in Oost- en West-Vlaanderen. Momenteel gaan onze ploegen vaak op logement. De nieuwe zetel in Drongen biedt een oplossing voor dat mobiliteitsprobleem', aldus Gijbels.

Ken Alleweireldt (eerder bij Vandenbussche) neemt de algemene en operationele leiding op zich en Sonny Catelin (Quares) de commerciële leiding. Dirk Lammens wordt projectleider en Christophe Nollé werfleider. Voorlopig nemen zij hun intrek bij Durabrik in Drongen. In eerste fase zal Zetel West vooral als commerciële zetel fungeren, om daarna omgevormd te worden naar een volwaardige zetel met een eigen calculatie- en engineering afdeling en eigen lokale medewerkers en partners.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco