Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexpo verwacht opnieuw 40.000 bezoekers

Gerelateerde onderwerpen :

Matexpo verwacht opnieuw 40.000 bezoekers

Matexpo verwacht voor de editie van dit jaar opnieuw zowat 40.000 bezoekers in Kortrijk. De sector van de bouwmachines doet het momenteel heel goed, maar aan de groei in omzet en aantallen lijkt dit jaar wel een einde te komen. Deze materieelvakbeurs kan je bezoeken van woensdag  11 tot en met zondag 15 september. Je vindt er het neusje van de zalm inzake machines voor bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling en industrie.

Dit jaar staan op Matexpo 370 exposanten verspreid over een oppervlakte van 135.000 m². Zowel binnen als buiten vind je bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, bouw- en hijskranen, werfvoertuigen, stellingen, bekistingen en tal van andere uitrustingen. Er zijn ruim 1.500  merken vertegenwoordigd en er worden heel wat primeurs voorgesteld. Demonstraties van machines zijn er dit jaar net als vorige keer niet in Kortrijk. Volgend jaar komt er evenwel een nieuwe editie van de Demo Days van Matexpo. Plaats en datum worden tijdens Matexpo bekendgemaakt.

Parkeren

Zoals bij de vorige editie gaat ook dit jaar bijzondere aandacht naar het comfort van bezoekers en exposanten. Er worden twee grote randparkings gebruikt zodat de bezoeker moeiteloos met een gratis shuttle ter plaatse geraakt. Vanop de snelweg volg je de signalisatie naar P1 of P2. Tijdens het weekend is er een kinderopvang met animatie op de beurs zodat de vakmensen de kans krijgen om zich volledig te focussen op het exposantenaanbod en de nieuwigheden.

Awards

Matexpo reikt sinds 2007 awards uit aan de exposanten met het meest innovatieve product (Innovation Award) of het product met de meest milieuvriendelijke eigenschappen (Green Award) en dat gebeurt ook dit jaar. Tijdens deze editie wordt nog een derde award toegevoegd, namelijk de Safety Award. Voor deze awards waren er deze keer een recordaantal van 65 inzendingen. Na Matexpo worden ook nog eens de exposanten beloond die via een eigen reclamecampagne (Marketing Award) de meeste bezoekers hebben aangetrokken.Op vrijdagavond 13 september vindt opnieuw het Matexpo Café plaats. Wanneer om 20 u. de deuren van de beurs sluiten, kan iedereen terecht in zaal XXL op de beurssite voor een gezellig samenzijn. Meer dan 1.200 bezoekers worden verwacht om te genieten van een drankje, een hapje en een netwerkmoment. Een muziekband zorgt voor de sfeer.

Seminaries

Naar goede traditie vinden tijdens Matexpo heel wat seminaries plaats. Dit jaar zijn er studiedagen over o.m. grondwerken, stellingbouw, innovatie en digitalisering, tweelagige betonverhardingen, trends voor openbare besturen, geothermie en gietasfalt. Een overzicht vind je op de website van de organisatie.

Matexpo is geopend van 10 tot 18 u. op 11 en 12 september, tot 20 u. op vrijdag 13 september en van 9 tot 17 u op 14 en 15 september (zaterdag en zondag). Meer inlichtingen vind je op www.matexpo.be.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

The Fair Experts, de organisator van de materieeldemonstratiebeurs Demo Days, heeft beslist om dat evenement af te gelasten. De volgende editie van Demo Days is voorzien op 3 en 4 september 2022. Het is één maand voor het evenement[…]

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Meer artikels