Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8 tot 12 september.
Johan Verhelst, voorzitter van Matexpo, kijkt hoopvol vooruit. “Een beurs organiseren in deze tijden, het is geen evidentie. Dankzij het enthousiasme van onze trouwe maar ook nieuwe exposanten, is zowat elk cm² van de beschikbare ruimte intussen verhuurd. Dat duidt toch op een grote behoefte om weer deel te nemen aan beurzen, om klanten te zien en om te netwerken. Dat zien we trouwens ook aan de registraties van bezoekers. Enkele weken geleden kwam die online en die is meteen geboomd. Iedereen heeft er enorm veel zin in”, weet Johan Verhelst.
 
Velen vragen zich af of er op deze editie Matexpo nog coronamaatregelen zullen gelden. Of wordt het een ‘normale’ editie? “Wat is normaal? We hebben ons al zo vaak moeten aanpassen het afgelopen jaar. En we zijn veel zaken ‘normaal’ gaan vinden. Toch staan de zaken er nu helemaal anders voor. De vaccinatiecampagne die bijna op kruissnelheid zit, is een echte opsteker. Kijk naar de landen waar men al verder staat. Men evolueert stelselmatig naar ‘business as usual’. En dat is precies wat we ook verwachten tegen Matexpo in september”, zegt Gregory Olszewski, directeur van Matexpo.
 
“Of we ons tegen dan nog aan bepaalde maatregelen moeten houden, is moeilijk te voorspellen. We zullen ons uiteraard aanpassen en de maatregelen die op dat moment gelden, zullen we toepassen. De vakbeurs vindt vooral buiten plaats en het is ook mogelijk om alle poorten van de beurshallen te openen. Zo creëren we ook voor de binnenstanden een ‘buitenklimaat’. Intussen is toch duidelijk dat buitenlucht de beste garantie is op een veilige omgeving. In elk geval verwachten we geen ingrijpende beperkingen inzake bezoekersaantallen. En we hebben met Techni-Mat in oktober ook al bewezen dat we in staat zijn om in uitdagende omstandigheden een succesvolle vakbeurs te organiseren. Exposanten en bezoekers mogen op beide oren slapen: het wordt een onvergetelijke editie”, belooft Olszewski.
 
Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is Matexpo, met meer dan 300 exposanten, 135.000m² en zo’n 40.000 verwachte bezoekers dit jaar zowat het enige en meteen ook belangrijkste ontmoetingsmoment voor de sector dit jaar in heel Europa.
http://www.matexpo.com

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Publireportage

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Bij digitaal inmeten wordt gebruikgemaakt van de kracht van satellietsignalen om tot een centimeter nauwkeurige positie te komen. Wanneer die positie is bepaald, kunt u punten, lijnen en veelhoeken aangeven op een digitale tekening. Deze[…]

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Publireportage

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Techni-Mat maakt zich op voor tweede editie

Techni-Mat maakt zich op voor tweede editie

Meer artikels