Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexpo mikt ook zonder demozone op 40.000 bezoekers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Matexpo mikt ook zonder demozone op 40.000 bezoekers

© Copyright-johan@stock-associates.com

Materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk zal dit jaar geen demozone hebben. “Standhouders hebben er soms moeite mee dat ze tijdens de beurs op twee verschillende plekken personeel moeten hebben, op hun stand en op de demozone.

 

Daardoor zijn we het concept van de demozone tegen het licht gaan houden. Het lijkt ons beter om dit jaar de demozone op Matexpo te schrappen en volgend jaar een ‘demo-event’ te organiseren op een andere locatie’, zegt Matexpo-directeur Gregory Olszewski.

Met 370 exposanten is de 37ste editie van Matexpo al enkele maanden volgeboekt. Het expositieterrein is met meer dan 135.000 m² nog iets groter dan bij de vorige editie. Ruim 1.500 merken zijn vertegenwoordigd in het aanbod van bouwmachines, recycling- en breekinstallaties, bouw- en hijskranen, werfvoertuigen, stellingen, bekistingen en uitrustingsstukken.

Tweede parking

Behalve het wegvallen van de demozone is er nog een tweede nieuwigheid. Behalve de shuttleparking die in 2015 reeds gebruikt werd, zal er dit jaar een tweede shuttleparking zijn. Borden zullen vanop de E17 beide parkeermogelijkheden aanduiden. Matexpo verwacht van woensdag 6 tot zondag 10 september opnieuw ruim 40.000 bezoekers in en rond Kortrijk Xpo.

Awards

Gregory Olszewski is alvast tevreden met het recordaantal inzendingen voor de awards die op Matexpo zullen uitgereikt worden. Voor de Innovation Award zijn er 20 inzendingen, voor de Green Award zijn dat er 12.

Demo Days

Het aantal deelnemers aan exposantenzijde voor de Demo Days (powered by Matexpo) is beperkt en er hebben reeds acht bedrijven toegezegd. Deze demonstratiedagen worden volgend jaar georganiseerd op 8 en 9 september in een voormalige zandgroeve in Eigenbrakel. “We mikken met de Demo Days op drie- tot vierduizend bezoekers. Verwacht daar geen ‘rode loper’ zoals op Matexpo, het wordt eerder een event waarvoor je best je laarzen aantrekt.”

Praktisch

Matexpo wordt georganiseerd van woensdag 6 tot zondag 10 september in Kortrijk Xpo. Op dinsdag 5 september is er reeds de plechtige openingsceremonie met 800 gasten en een toespraak van Peter Vyncke, ceo van de Onderneming van het Jaar. De deuren van de vakbeurs openen op de weekdagen om 10 u. In het weekend kan je de beurs reeds vanaf 9 uur bezoeken. Op 6 en 7 september sluiten de deuren om 18 u. Op vrijdag is er een nocturne en blijven de deuren open tot 20 u. Op zaterdag en zondag is Matexpo slechts geopend tot 17 u. Bezoekers kunnen voortaan zelf vooraf hun bezoekersbadge printen. Alle inlichtingen vind je op www.matexpo.com.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Het bedrijf e-power uit Nieuwerkerken, het vroegere Europower Generators, ontwikkelde een waterstofgenerator. “Deze innovatie is het eerste concrete resultaat van de ‘groene’ strategie waar het nieuwe management voor[…]

29/09/2021 | MaterieelVerhuur
Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Huurland neemt Global Rent over

Huurland neemt Global Rent over

Meer artikels