Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexi zet forse omzetgroei neer

Gerelateerde onderwerpen :

,
Matexi zet forse omzetgroei neer

2018 was voor projectontwikkelaar Matexi een uitstekend jaar. De totale omzet rondde ei zo na de kaap van 400 miljoen €, een groei met liefst 14% tegenover 2017. Die sterke groei dankt Matexi aan de consequente investeringen in binnenstedelijke ontwikkelingen. “De beweging naar buurtontwikkeling en stedelijke reconversie loont”, zegt ceo Gaetan Hannecart.

De totale omzet bedroeg in 2018 398 miljoen €, ten opzichte van 348,4 miljoen in 2017. Daarmee groeit Matexi al voor het vijfde jaar op rij. De buurtontwikkelaar leverde vorig jaar 1.559 wooneenheden op, waarvan 673 woningen en 886 appartementen. Dat is een groei met 12,4% t.o.v. 2017.

Niet alleen de cijfers groeiden stevig, ook de organisatie evolueerde om die groei te kunnen ondersteunen. In juni 2018 kondigde Matexi een projectgestuurde organisatie aan die de buurtontwikkelaar in staat stelt om zich nog meer te focussen op zijn kernactiviteiten. Bovendien is Matexi op zoek naar 30 extra medewerkers; ingenieursprofielen maar ook business managers en controllers.

Mijlpalen

Vorig jaar zijn er ook projectmatig een aantal mooie mijlpalen bereikt. De herontwikkeling van de Leopoldskazerne in Gent werd toegekend aan het samenwerkingsverband Matexi en Democo. In oktober 2018 werd hiervoor de vergunning verkregen. In Waals-Brabant werd de eerste boom geplant in de eco-buurt I-Dyle (115 woningen en 130 appartementen en o.a. ook een crèche, gemeenschapshal en gezamenlijke moestuin). Met de Kouterdreef in Gent zette Matexi een volledig nieuwe winkelstraat neer, met winkels van Tommy Hilfiger, Gant en Calvin Klein.

Een ander hoogtepunt is de vliegende start van de verkoop van Antwerp Tower, het ambitieuze binnenstedelijke reconversieproject van een iconische kantoortoren. De grootste private ontwikkeling van het land, Quartier Bleu in Hasselt, is dan weer uitgerust met een kwo-energienet dat de buurt koelt en verwarmt met grondwater. En als klap op de vuurpijl werd in de Poolse stad Warschau het allerlaatste appartement van het complex Kolska od Nowa verkocht. Ditt complex telt 569 units en werd opgeleverd en verkocht in slechts drie jaar tijd, een straffe prestatie!

De stedelijke projecten van Matexi vielen vorig jaar ook verschillende keren in de prijzen. ’t Groen Kwartier werd bekroond met de RES award en kreeg een eervolle vermelding op de internationale Gubbio award. Ook de Poolse Apartamenty Marymont ontving een prijs en Het Laere kaapte de 1-2-tree Award weg voor zijn groendaken.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Tuinbouwschool Melle wint de Artcadiawedstrijd

Tuinbouwschool Melle wint de Artcadiawedstrijd

De Tuinbouwschool Melle heeft de Artcadiawedstrijd gewonnen. Hun ontwerp ‘Zeeteelt’ haalde het in de finale van elf andere scholen die na een maanden durende wedstrijd hun kijk op de toekomst presenteerden tijdens een spannende[…]

19/04/2019 |
Nieuwe ophaalbrug in Brecht feestelijk geopend

Nieuwe ophaalbrug in Brecht feestelijk geopend

ATG voor Porotherm Dryfix

Video

ATG voor Porotherm Dryfix

Besix blijft groeien en start 2019 met recordorderboek

Video

Besix blijft groeien en start 2019 met recordorderboek

Meer artikels