Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexi viert zeventigste verjaardag

Matexi viert zeventigste verjaardag

De nv Maatschappij tot Exploitatie van Immobiliën werd zeventig jaar geleden opgericht door de drie broers Vande Vyvere. Het familiebedrijf heeft sinds zijn start in 1945 meer dan 34.000 woningen gerealiseerd. Vandaag is de buurtontwikkelaar actief in alle Belgische provincies, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Matexi is de voorbije decennia een voorloper geworden in stedelijke herontwikkelingsprojecten die betaalbaarheid, duurzaamheid en comfort combineren. Aan de overheid vraagt Matexi een sterkere ondersteuning van nieuwbouw. Dat is nodig om Belgische gezinnen van betaalbaar wooncomfort te blijven voorzien.

Matexi heeft de voorbije zeventig jaar een schat aan kennis en ervaring verworven op de domeinen van buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, betaalbaar wonen en duurzaamheid. In de verschillende stedelijke herontwikkelingsprojecten die Matexi realiseert, komen al deze sporen samen. Er worden voorzieningen aangelegd om het leven in de buurt praktisch en aangenaam te maken en vanaf de start van het project wordt de naadloze integratie ervan in de bestaande omgeving vooropgesteld.

'Matexi heeft samen met zijn partners uit de publieke en private sector veel verwezenlijkt in de voorbije jaren. Ons belangrijkste doel is nieuwe betaalbare woningen bouwen. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. De overheid moet nieuwbouw actiever promoten zodat de vele verouderde woningen in dit land sneller kunnen worden vervangen. Minder lasten op nieuwbouw bieden de beste garantie voor een beter wooncomfort voor onze gezinnen en voor een energiezuinige en CO2-arme omgeving, in de stad en daarbuiten', aldus Gaëtan Hannecart, ceo van Matexi.

Matexi startte zijn activiteiten in 1945. Sindsdien werden meer dan 34.000 woningen gerealiseerd en heeft Matexi de kaap van 1.000 opgeleverde woningen per jaar overschreden. Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Momenteel zijn er 25 vacatures. De activiteiten van Matexi zorgen voor 2.200 indirecte jobs in de bouwsector. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Straks verlaat Van Thuyne voorgoed de oude site in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) voor de nieuwe site in Wielsbeke, waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een nieuw kantoorgebouw. “Op de site in Sint-Eloois-Vijve is een stukje[…]

21/09/2021 | Beton
Nieuwe fietsbrug verbindt Vilvoorde met Brucargo

Nieuwe fietsbrug verbindt Vilvoorde met Brucargo

Elia test lange-afstanddrones om hoogspanningslijnen te inspecteren

Elia test lange-afstanddrones om hoogspanningslijnen te inspecteren

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje