Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexi viert zeventigste verjaardag

Matexi viert zeventigste verjaardag

De nv Maatschappij tot Exploitatie van Immobiliën werd zeventig jaar geleden opgericht door de drie broers Vande Vyvere. Het familiebedrijf heeft sinds zijn start in 1945 meer dan 34.000 woningen gerealiseerd. Vandaag is de buurtontwikkelaar actief in alle Belgische provincies, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Matexi is de voorbije decennia een voorloper geworden in stedelijke herontwikkelingsprojecten die betaalbaarheid, duurzaamheid en comfort combineren. Aan de overheid vraagt Matexi een sterkere ondersteuning van nieuwbouw. Dat is nodig om Belgische gezinnen van betaalbaar wooncomfort te blijven voorzien.

Matexi heeft de voorbije zeventig jaar een schat aan kennis en ervaring verworven op de domeinen van buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, betaalbaar wonen en duurzaamheid. In de verschillende stedelijke herontwikkelingsprojecten die Matexi realiseert, komen al deze sporen samen. Er worden voorzieningen aangelegd om het leven in de buurt praktisch en aangenaam te maken en vanaf de start van het project wordt de naadloze integratie ervan in de bestaande omgeving vooropgesteld.

'Matexi heeft samen met zijn partners uit de publieke en private sector veel verwezenlijkt in de voorbije jaren. Ons belangrijkste doel is nieuwe betaalbare woningen bouwen. Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. De overheid moet nieuwbouw actiever promoten zodat de vele verouderde woningen in dit land sneller kunnen worden vervangen. Minder lasten op nieuwbouw bieden de beste garantie voor een beter wooncomfort voor onze gezinnen en voor een energiezuinige en CO2-arme omgeving, in de stad en daarbuiten', aldus Gaëtan Hannecart, ceo van Matexi.

Matexi startte zijn activiteiten in 1945. Sindsdien werden meer dan 34.000 woningen gerealiseerd en heeft Matexi de kaap van 1.000 opgeleverde woningen per jaar overschreden. Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Momenteel zijn er 25 vacatures. De activiteiten van Matexi zorgen voor 2.200 indirecte jobs in de bouwsector. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds