Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matexi kijkt naar groeipolen in het buitenland

Matexi kijkt naar groeipolen in het buitenland

De residentiële projectontwikkelaar Matexi boekte het voorbije jaar een recordomzet. Uit de jaarcijfers blijkt dat Matexi vorig jaar 1.323 woningen en appartementen verkocht. De totale omzet steeg met 31% tot 300 miljoen '. Er werken 350 medewerkers bij het familiebedrijf dat actief is in België, Polen en het Groothertogdom Luxemburg. De activiteiten van Matexi zijn bovendien goed voor 2.500 indirecte jobs in de bouwsector. Op termijn wil Matexi jaarlijks ongeveer 1.500 tot 1.600 woningen verkopen. Het bedrijf vierde vorig jaar zijn zeventigste verjaardag.

'Ondanks de minder goede marktomstandigheden is het een uitmuntend jaar geweest: we gaan er net zoals in 2014 op alle vlakken op vooruit. Zowel de verkoop als de omzet zitten in stijgende lijn. Dankzij de inzet van het hele team hebben we van 2015 een heel mooi jaar kunnen maken. Dat wapent ons voor 2016, waarin we nieuwe groeipolen buiten de landsgrenzen willen verkennen', verklaart Gaëtan Hannecart, ceo van Matexi, voor wie groei geen doel op zich is, maar die vooral veel belang hecht aan het enthousiasme en de tevredenheid bij de klanten.

Dit jaar wil Matexi blijven inzetten op herontwikkelingen en grote binnenstedelijke projecten zoals Faubourg de Namur (Nijvel), 4 Fonteinen (Vilvoorde), de Lyceumsite (Tienen), Leopold Views (Evere) en Pier Kornel (Aalst). Daarbij wil het bedrijf de schat aan kennis en ervaring die het de jongste zeventig jaar verworven heeft inzake buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, architectuur, betaalbaar wonen en duurzaamheid optimaal inzetten.

Polen

'Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze activiteiten in Polen en in het Groothertogdom Luxemburg. Met name in Polen gaat het goed: onze verwachting is dat de woonwerkmarkt van Warschau de komende jaren zal uitgroeien tot één van onze grotere businessunits. In 2016 willen we ook de mogelijkheden bekijken om ons actieterrein de komende jaren uit te breiden naar nieuwe groeipolen. Dichter bij huis moeten we waakzaam blijven voor de betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen voor gezinnen. Die staat onder druk door de zware belasting en de onevenredig strenge normen. Nochtans hebben we nood aan nieuwbouwwoningen om de demografische evolutie te kunnen opvangen en om het Belgische woningenpark te vernieuwen: het is nog altijd één van de oudste en meest energieverslindende van Europa', aldus Hannecart.

Sinds zijn oprichting in 1945 biedt Ma­texi iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto 'Welkom in de buurt' creëert de projectontwikkelaar buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken.

Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brusselse Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Matexi ontwikkelt momenteel zeshonderd buurten in driehonderd steden en gemeenten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

De KU Leuven heeft in opdracht van Eurometaux een studie gepubliceerd over welke grondstoffen nodig zijn om de klimaatdoelstellingen in 2050 te behalen. Elk metaal komt aan bod, van aluminium, kobalt tot de zeldzame aardmetalen. In de nasleep[…]

16/08/2022 |
Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt