Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Matermaco Group is de nieuwe officiële dealer voor de knikdumpers van Terex Trucks in de Benelux. Matermaco heeft jarenlang ervaring met de knikdumpers van Terex Trucks via Matera, haar Algerijnse dochteronderneming.

De Matermaco Group zal van uit haar twee locaties in België (Gembloers en Zaventem) de knikdumpers TA300 en TA400 verkopen, verhuren en onderhouden voor de hele Benelux.
 
"Onze collega's in Algerije vertellen altijd over de geweldige ervaring die ze hebben met Terex Trucks-dumpers, dus we zijn verheugd hierop voort te kunnen bouwen. We weten hoe betrouwbaar, comfortabel en gebruiksvriendelijk de dumpers van Terex Trucks zijn en hebben een sterke technische kennis van de machines. Omdat de Benelux een relatief kleine markt is, staan we dicht bij de klanten en begrijpen we hun behoeften", zegt Luc Deleener, director of the Industry Department bij de Matermaco Group.
 
“Terex Trucks knikdumpers zijn eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden. Lage kosten en hoge productiviteit maken van deze machines onmisbare schakels in de ketting. Onze machines en hun ervaring is een winnende combinatie in een belangrijke markt”, zegt Guy Wilson, global sales director van Terex Trucks.
 
Sinds vorig jaar beschikt de nieuwe versie van de TA300 over een nieuwe transmissie die niet alleen zorgt voor een verbetering van 5% op gebied van brandstofefficiëntie, maar ook zorgt voor betere prestaties, hogere productiviteit en een beter bestuurderscomfort. De verbeterde transmissie wordt geleverd met twee extra versnellingen vooruit - acht in totaal - en vier versnellingen achteruit. Dit zorgt voor soepeler schakelen en verhoogde ergonomie. De TA300 van 28 ton is een populaire keuze voor infrastructuurwerken en steengroeven. Hij is standaard uitgerust met een echte onafhankelijke voorwielophanging, wat resulteert in uitstekende tractiecontrole en bestuurderscomfort. De TA400, de grootste knikdumper die Terex Trucks aanbiedt, heeft een maximaal laadvermogen van 38 ton en een laadcapaciteit van 23,3 m³. Ontworpen om aan de eisen van de meest extreme operaties te voldoen, blinkt deze knikdumper uit in grootschalige bouwprojecten, steengroeven en mijnen. De planetaire tandwieloverbrenging zorgt voor soepel en efficiënt schakelen, voor een optimaal brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=WmHcpz4E6fM
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA nv, de Europese afdeling van het Amerikaanse Miller Formless, heeft midden augustus vanuit Genk zijn eerste afgewerkte glijbekistingsmachine geleverd aan Stadsbader nv. De Belgische aannemer was verheugd de nieuwe variabele[…]

14/09/2020 | BouwmaterieelMaterieel
Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Meer artikels