Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

MasterTop-vloersystemen van BASF krijgen DGNB Navigator-label

Gerelateerde onderwerpen :

MasterTop-vloersystemen van BASF krijgen DGNB Navigator-label

De MasterTop-producten van BASF zijn na de registratie op het navigatorplatform van de DGNB (Duitse vereniging voor duurzaam bouwen) zopas bekroond met het DGNB Navigator-label. Met dit label kan de fabrikant zijn engagement inzake duurzaamheid tonen. Het label biedt de klanten houvast en transparantie bij het selecteren van producten. Alleen producten met bv. een productspecifieke milieuproductverklaring kunnen het label dragen.

Tijdens BAU in München overhandigde professor Alexander Rudolphi, voorzitter van de DGNB, het label aan Uwe Kundel, vertegenwoordiger van BASF en verkoopdirecteur van Performance Flooring in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 'Wij zijn heel trots om de eerste fabrikant te zijn van naadloze polyurethaan- en epoxyvloersystemen die met het DGNB Navigator-label worden onderscheiden. Dit onderstreept ons continue beleid om milieuvriendelijke vloerproducten te ontwikkelen die onze klanten bij de duurzame bouw steunen en die hen transparantie en informatie terzake garanderen', aldus Uwe Kundel.

Database

De vraag naar een gezonde en veilige omgeving neemt al jaren toe. Daarom wordt duurzaam bouwen almaar belangrijker. In dit verband levert de DGNB niet alleen certificeringen voor gebouwen af, maar heeft het ook de DGNB Navigator ontwikkeld, een database met alle informatie over bouwproducten aangaande duurzaamheid (www.dgnb-navigator.de).

Bovendien biedt het DGNB Navigator-label houvast en transparantie voor de klant. MasterTop-vloersystemen kunnen voortaan worden geraadpleegd in deze database met alle vereiste gegevens en documenten zoals Europese milieuproductverklaringen (epd) of de prestatieverklaring (dop).

Oplosmiddelvrij

De oplosmiddelvrije, naadloze MasterTop-vloersystemen dragen bij tot een duurzame ontwikkeling omdat hun hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten resulteren in een positieve ecobalans over hun gehele levensduur. Voorts zijn ze getest volgens de strenge reglementering van de Duitse Commissie voor Gezondheidsgerelateerde evaluatie van bouwproducten (AgBB) en garanderen ze tevens lage emissiewaarden volgens het Nordic-ecolabel en de Franse regels inzake vluchtige organische stoffen (vos).

MasterTop-vloersystemen staan dus voor een gezonde binnenlucht en zijn daarom erg geschikt voor toepassingen in scholen, kleuterdagverblijven, kantoren, ziekenhuizen, winkels en hotelkamers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WTCB wint Gouden Baksteen

WTCB wint Gouden Baksteen

Het Wetenschappelijk Technisch Centrum voor de Bouw is als winnaar uit de bus gekomen van de Gouden Baksteen van Bouwunie. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor[…]

UAntwerpen en WTCB starten met project automatische inspectie van infrastructuur

UAntwerpen en WTCB starten met project automatische inspectie van infrastructuur

Waterbesparend sanitair vergt meestal aanpassingen

Waterbesparend sanitair vergt meestal aanpassingen

Het visuele comfort van ledverlichting

Het visuele comfort van ledverlichting

Meer artikels