Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

MasterTop-vloersystemen van BASF krijgen DGNB Navigator-label

Gerelateerde onderwerpen :

MasterTop-vloersystemen van BASF krijgen DGNB Navigator-label

De MasterTop-producten van BASF zijn na de registratie op het navigatorplatform van de DGNB (Duitse vereniging voor duurzaam bouwen) zopas bekroond met het DGNB Navigator-label. Met dit label kan de fabrikant zijn engagement inzake duurzaamheid tonen. Het label biedt de klanten houvast en transparantie bij het selecteren van producten. Alleen producten met bv. een productspecifieke milieuproductverklaring kunnen het label dragen.

Tijdens BAU in München overhandigde professor Alexander Rudolphi, voorzitter van de DGNB, het label aan Uwe Kundel, vertegenwoordiger van BASF en verkoopdirecteur van Performance Flooring in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 'Wij zijn heel trots om de eerste fabrikant te zijn van naadloze polyurethaan- en epoxyvloersystemen die met het DGNB Navigator-label worden onderscheiden. Dit onderstreept ons continue beleid om milieuvriendelijke vloerproducten te ontwikkelen die onze klanten bij de duurzame bouw steunen en die hen transparantie en informatie terzake garanderen', aldus Uwe Kundel.

Database

De vraag naar een gezonde en veilige omgeving neemt al jaren toe. Daarom wordt duurzaam bouwen almaar belangrijker. In dit verband levert de DGNB niet alleen certificeringen voor gebouwen af, maar heeft het ook de DGNB Navigator ontwikkeld, een database met alle informatie over bouwproducten aangaande duurzaamheid (www.dgnb-navigator.de).

Bovendien biedt het DGNB Navigator-label houvast en transparantie voor de klant. MasterTop-vloersystemen kunnen voortaan worden geraadpleegd in deze database met alle vereiste gegevens en documenten zoals Europese milieuproductverklaringen (epd) of de prestatieverklaring (dop).

Oplosmiddelvrij

De oplosmiddelvrije, naadloze MasterTop-vloersystemen dragen bij tot een duurzame ontwikkeling omdat hun hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten resulteren in een positieve ecobalans over hun gehele levensduur. Voorts zijn ze getest volgens de strenge reglementering van de Duitse Commissie voor Gezondheidsgerelateerde evaluatie van bouwproducten (AgBB) en garanderen ze tevens lage emissiewaarden volgens het Nordic-ecolabel en de Franse regels inzake vluchtige organische stoffen (vos).

MasterTop-vloersystemen staan dus voor een gezonde binnenlucht en zijn daarom erg geschikt voor toepassingen in scholen, kleuterdagverblijven, kantoren, ziekenhuizen, winkels en hotelkamers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels