Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Masterplan voor Europalaan in Genk

Tussen het slachthuis aan de Europalaan en de huidige dienstenzone Xentro aan de Jaarbeurslaan in Genk wordt in de toekomst een evenementenplein aangelegd. De Europalaan krijgt voor dat gedeelte een voetgangerstunnel. Dat staat in het masterplan voor de ontwikkeling van het gebied. Zodra het masterplan wordt goedgekeurd, zal een ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) worden opgesteld. Daarna kunnen de projecten worden uitgevoerd.

De Jaarbeurslaan was vele jaren ingekleurd als dienstenzone. Het gebied lag er lang verwaarloosd bij en daar kwam pas verandering in na de investeringen van projectontwikkelaar LRH Invest, die de ruimte in enkele jaren tijd wist in te vullen.

Ontwerpplan

Omdat de Jaarbeurslaan nu volledig volzet is, kan de dienstenzone aan de zuidkant van de Europalaan worden uitgebreid. Het gaat om een gedeelte van de parking van de Limburghal en het aanpalende stuk groen. Daar komt in de toekomst een mix van diensten, recreatie en wonen met voldoende parkeerruimte. Het ontwerpplan zou deze legislatuur moeten klaar zijn.

Het ontwerpplan zou deze legislatuur moeten klaar zijn.

Evenementenplein

Na 2020 verdwijnen in het gebied ten noorden van de Europalaan de oude rijkswachtkazerne, het slachthuis en het containerpark in de Vennestraat. Een stuk van de Europalaan wordt gebruikt om een zachte verbinding te maken met de dienstenzone in de Jaarbeurslaan.

Die zone zal eruitzien als een groot plein, bestemd voor evenementen en buitenactiviteiten. Dat gedeelte van de Europalaan krijgt een voetgangerstunnel. De hele zone zal tevens worden geherwaardeerd en uitgebouwd als versterking van de handelskern in het centrum.Tegen 2025-2030 zou ook de dienstenzone aan de Limburghal voort uitgebouwd worden. Daar wordt o.m. kantoorruimte voorzien.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigt nieuwe, volledig afgescheiden fietspaden op de Veurnestraat/Pannestraat (N35) aan. In 2018 kreeg dat fietspad nog de betreurenswaardige titel ‘slechtste fietspad van[…]

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen