Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Masterplan voor Europalaan in Genk

Tussen het slachthuis aan de Europalaan en de huidige dienstenzone Xentro aan de Jaarbeurslaan in Genk wordt in de toekomst een evenementenplein aangelegd. De Europalaan krijgt voor dat gedeelte een voetgangerstunnel. Dat staat in het masterplan voor de ontwikkeling van het gebied. Zodra het masterplan wordt goedgekeurd, zal een ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) worden opgesteld. Daarna kunnen de projecten worden uitgevoerd.

De Jaarbeurslaan was vele jaren ingekleurd als dienstenzone. Het gebied lag er lang verwaarloosd bij en daar kwam pas verandering in na de investeringen van projectontwikkelaar LRH Invest, die de ruimte in enkele jaren tijd wist in te vullen.

Ontwerpplan

Omdat de Jaarbeurslaan nu volledig volzet is, kan de dienstenzone aan de zuidkant van de Europalaan worden uitgebreid. Het gaat om een gedeelte van de parking van de Limburghal en het aanpalende stuk groen. Daar komt in de toekomst een mix van diensten, recreatie en wonen met voldoende parkeerruimte. Het ontwerpplan zou deze legislatuur moeten klaar zijn.

Het ontwerpplan zou deze legislatuur moeten klaar zijn.

Evenementenplein

Na 2020 verdwijnen in het gebied ten noorden van de Europalaan de oude rijkswachtkazerne, het slachthuis en het containerpark in de Vennestraat. Een stuk van de Europalaan wordt gebruikt om een zachte verbinding te maken met de dienstenzone in de Jaarbeurslaan.

Die zone zal eruitzien als een groot plein, bestemd voor evenementen en buitenactiviteiten. Dat gedeelte van de Europalaan krijgt een voetgangerstunnel. De hele zone zal tevens worden geherwaardeerd en uitgebouwd als versterking van de handelskern in het centrum.Tegen 2025-2030 zou ook de dienstenzone aan de Limburghal voort uitgebouwd worden. Daar wordt o.m. kantoorruimte voorzien.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters laat weten dat het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) een regeling klaar heeft voor de vergoeding van de extra kosten van aannemers in de  wegen- en[…]

29/10/2020 | Lydia Peeterswegenbouw
Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Japanse architecten bouwen academische ark

Japanse architecten bouwen academische ark

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari