Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Masterplan citadel Diest goedgekeurd

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeenteraad van Diest keurde zopas het masterplan goed voor de inrichting van de beschermde citadel in Diest. Het grootste project is de bouw van een ziekenhuis met een ondergrondse parking voor 700 auto's. Vanaf de site worden een roltrap, fiets- en wandelpaden aangelegd om de verbinding met de stadskern te versterken.

De beschermde citadel was 150 jaar lang verboden terrein omdat het militair gebied was. De stad Diest kon het bebouwde gedeelte drie jaar geleden kopen voor 1,5 miljoen '. Het Agentschap Natuur en Bos werd eigenaar van de resterende gedeelte van ongeveer 20 ha.

Het plan voor de citadel werd vorige week besproken en goedgekeurd door de gemeenteraad. Diest kan dankzij het project ongeveer 15% van zijn oppervlakte opnieuw definiëren.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt een capaciteit van 240 bedden en is bepalend voor de toekomstige ontwikkeling van het hele gebied. Eén niveau van het ziekenhuis wordt ondergronds uitgebouwd. Daaronder komt de parkeergarage.

Een gedeelte van de site wordt ingevuld door diensten of bedrijven die verbonden zijn met het ziekenhuis. Het zogenaamde intra muros-gedeelte, waar momenteel een parking is, wordt een woonzorgsite.

De beschermde voormalige militaire gebouwen worden gerenoveerd en zullen onderdak bieden aan een gedeelte van de stedelijke administratie, de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst en een onthaalpunt voor bezoekers. De stad rekent ook op de interesse van projectontwikkelaars.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) heeft het consortium  voor de bouw van het nieuwe VRT-huis geselecteerd. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit Office Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers[…]

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Meer artikels