Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Masterplan citadel Diest goedgekeurd

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeenteraad van Diest keurde zopas het masterplan goed voor de inrichting van de beschermde citadel in Diest. Het grootste project is de bouw van een ziekenhuis met een ondergrondse parking voor 700 auto's. Vanaf de site worden een roltrap, fiets- en wandelpaden aangelegd om de verbinding met de stadskern te versterken.

De beschermde citadel was 150 jaar lang verboden terrein omdat het militair gebied was. De stad Diest kon het bebouwde gedeelte drie jaar geleden kopen voor 1,5 miljoen '. Het Agentschap Natuur en Bos werd eigenaar van de resterende gedeelte van ongeveer 20 ha.

Het plan voor de citadel werd vorige week besproken en goedgekeurd door de gemeenteraad. Diest kan dankzij het project ongeveer 15% van zijn oppervlakte opnieuw definiëren.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt een capaciteit van 240 bedden en is bepalend voor de toekomstige ontwikkeling van het hele gebied. Eén niveau van het ziekenhuis wordt ondergronds uitgebouwd. Daaronder komt de parkeergarage.

Een gedeelte van de site wordt ingevuld door diensten of bedrijven die verbonden zijn met het ziekenhuis. Het zogenaamde intra muros-gedeelte, waar momenteel een parking is, wordt een woonzorgsite.

De beschermde voormalige militaire gebouwen worden gerenoveerd en zullen onderdak bieden aan een gedeelte van de stedelijke administratie, de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst en een onthaalpunt voor bezoekers. De stad rekent ook op de interesse van projectontwikkelaars.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gemeente Mol breidt schooltje uit

Gemeente Mol breidt schooltje uit

In de gemeente Mol werd zopas de nieuwe lagere school van het Schooltje van de Hei officieel ingehuldigd. De school wordt vanaf dit schooljaar stapsgewijs uitgebouwd tot een volwaardige basisschool, gelinkt aan basisschool Alles Kids in Gompel.[…]

28/09/2021 | Scholen
Gents kasteel Potuit krijgt nieuwe buren en een eigen warmtenet

Gents kasteel Potuit krijgt nieuwe buren en een eigen warmtenet

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Meer artikels