Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

MasterLine 8, raamsysteem van de volgende generatie

MasterLine 8, raamsysteem van de volgende generatie

Na de lancering van het Thermo Systeem in de jaren '70 en het Concept System in de jaren '90 van vorige eeuw verlegt Reynaers Aluminium opnieuw zijn grenzen. Met de introductie van het nieuwe baanbrekende aluminium raamsysteem MasterLine 8 stelt de Europese producent van duurzame aluminiumoplossingen een geavanceerd systeem voor dat hoog scoort inzake energie-efficiëntie en maximaal comfort biedt.

MasterLine 8 is een uniek systeem voor ramen en deuren dat ontelbare designmogelijkheden combineert met superieure resultaten op het vlak van prestaties en productiesnelheid. Het systeem is geschikt voor elke architectuurstijl, met een uitgebreide keuze aan designvarianten. Bovendien blinkt de MasterLine 8 uit in thermische isolatie en lucht- en waterdichtheid, met een beperkte inbouwdiepte van 87 mm. Deze nieuwe generatie ramen weerspiegelt de architectuurtrend van maximaal daglicht, gecombineerd met een superieure isolatie.

Bij de ontwikkeling van het MasterLine 8-systeem ging bijzondere aandacht naar de fabricage- en installatieprocedure van de ramen. Het innovatieve karakter blijkt uit het geoptimaliseerde productieproces, een efficiënte montage van de componenten en de vereenvoudigde plaatsing van de afgewerkte elementen.

Het concept biedt drie designvarianten, elk met hun specifieke look en feel, waardoor het systeem geschikt is voor elke architectuurstijl. Bovendien voorziet MasterLine 8 nieuwe openingswijzen voor kaders van diverse afmetingen, zoals enkele of dubbele balkondeuren met minimale drempels voor zowel naar binnen als naar buiten openende elementen. MasterLine 8 kan ook gecombineerd worden met andere Reynaers-systemen, zoals de schuifsystemen CP 130 en CP 155, de glasbalustrade, het Mosquito-systeem en het gordijngevelsysteem CW 50.

MasterLine 8 biedt drie verschillende isolatieniveaus, met een oplossing voor huizen met hoge isolatiegraad, laag energieverbruik en zelfs voor passiefhuizen. Deze verschillende isolatieniveaus worden verkregen door de integratie van nieuwe en slimme materialen. Voor de High Insulation+-variant worden isolatiestrips ingebouwd waarbij gebruik wordt gemaakt van een lage-emissiefolie. Door de warmte te reflecteren en vast te houden, wordt de isolatie zo verbeterd.

MasterLine 8 biedt een uitstekende waterdichtheid en geeft een zeer beperkt luchtverlies tot 600Pa luchtdruk bij een uitstekende stabiliteit. Deze prestaties zijn haalbaar dankzij het algemene concept en een optimale overlapping van de dichtingen tussen kader en vleugel. Naast deze prestaties is de MasterLine 8 perfect geschikt om grote elementen te fabriceren, gebruik makend van smalle maar tevens stevige profielen. Daardoor laat het raamsysteem een maximum aan daglicht en zon binnen en komt het tegemoet aan de behoefte van architecten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen