Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Masterbloc-bunkers beschermen tegen straling

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Masterbloc-bunkers beschermen tegen straling

“We staan zelf in voor het volledige proces van de stapelblok, gaande van de productie, de levering en de dienst na verkoop”, zeggen Bjorn (l.) en Mathieu Gubbels.

Betonagglomeraten Gubbels startte 75 jaar geleden met het produceren en leveren van bouwmaterialen. Drie generaties later ligt de focus op de Masterbloc stapelblok, een veelzijdige en flexibele betonblok met eindeloze mogelijkheden. Op zijn twintigste verjaardag presenteert het bedrijf een gloednieuwe Masterbloc-toepassing: bunkers voor industriële radiografie. 

Naast het gebruik voor keer- en scheidingswanden kan de Masterbloc stapelblok perfect dienen als bouwsteen voor opslagboxen, industriële hallen en opslagplaatsen, sleufsilo’s en sinds kort dus ook voor bunkers. Masterbloc ontwerpt en bouwt op maat een volledig operationele stralings- en/of brandwerende bunker, inclusief de deuren, de daksystemen en het installeren van alle nodige onderdelen om een optimale veiligheid te garanderen. 
 
 
Vooaf wordt overlegd met stralingsdeskundigen. De bunkers zijn geschikt voor röntgenstraling, Iridium 92 en Selenium 75. Mits enkele extra voorzieningen kunnen ze ook worden aangepast voor Kobalt 60. Een bunker plaatsen op eigen terrein brengt zowel financiële als praktische voordelen mee. Zo moet de klant niet langer externe conventionele bunkers gebruiken en testen. Daar komt vaak heel wat 
voorbereiding bij kijken, tijd en kosten die bij het gebruik van een eigen bunker volledig wegvallen.
 
 
Masterbloc groeide uit van een lokale producent in Maasmechelen tot een Europese leverancier van bouwproducten. Het bedrijf staat zelf in voor de productie van de stapelblokken en de bijhorende staalconstructies. Hierdoor is een snelle levering gegarandeerd. Ook het transport gebeurt met eigen vrachtwagens. Het interne studiebureau staat in voor de opmaak van het legplan en de hierbij horende technische ondersteuning.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oude asbestfabriek in Gent wordt bedrijvenpark Hexaport

Oude asbestfabriek in Gent wordt bedrijvenpark Hexaport

In de North Sea Port in Gent verrijst binnenkort een nieuw bedrijvenpark van 27.000 m². Het gaat om een reconversie van de Ballmatsite aan  de Langerbruggestraat, waar in de jaren ’70 van de vorige eeuw asbestcement werd[…]

18/01/2020 | ProjectenOndernemingen
Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Meer artikels