Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Massieve terrasplank voor intensief gebruik

Wie op zoek is naar een tuinterras dat oogt als een houten terras, maar veel duurzamer, onderhoudsvriendelijker, slipvrijer en eenvoudiger te installeren is, kan al langer terecht bij het Twinson-gamma van Deceuninck. De producent lanceerde op Batibouw een nieuwe, hoogkwalitatieve, massieve terrasplank in Twinson voor intensief gebruik, zoals op commerciële of openbare locaties.

Uniek materiaal

Twinson wordt gemaakt uit een volledig recycleerbare en PEFC-gecertificeerde grondstof die de natuurlijke ‘look & feel’ van hout combineert met de voordelen van pvc. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo'n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50% uit pvc en voor 50% uit hout bestaat en alle voordelen van beide materialen verenigt. Ook de nieuwe massieve terrasplank voor intensief gebruik voldoet aan alle visuele en comforteisen van de hedendaagse architectuur: ze koppelt een warme en natuurlijke uitstraling aan een bijzonder aangename tactiliteit en blinkt daarenboven uit in duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid, slipresistentie en installatiegemak.

Bijzondere troeven

De nieuwe massieve terrasplank is bijzonder onderhoudsarm en rot- en splintervrij. Schimmelvorming is uitgesloten. Voorts is de terrasplank bijzonder slipresistent, ook bij regen. De plaatsing van de massieve terrasplanken gaat bijzonder snel en eenvoudig dankzij het unieke 'clip and slide'-systeem met montageclips en dankzij het feit dat de terrasplank zich makkelijk laat be- en verwerken zonder dat daarvoor specifiek gereedschap nodig is. De bevestiging van de nieuwe massieve terrasplank gebeurt volledig verdoken.

Door haar massieve samenstelling zet de terrasplank bovendien aanzienlijk minder uit, waardoor de opening tussen de planken minimaal is. Ook het uitwerken van afgeronde vormen is geen enkel probleem. Bijkomende afwerking van de kopse kanten is niet nodig.

Ruime keuze

De nieuwe massieve terrasplank van Deceuninck is omkeerbaar en biedt zo de keuze uit twee esthetische afwerkingen: een fijne structuur van groeven aan de ene zijde of een grof geribbeld uiterlijk aan de andere zijde. Daarnaast is er keuze uit acht kleuren - van abrikoosbruin tot zoethoutzwart - die door de unieke samenstelling van de grondstof na verloop van een aantal maanden hun finale patina krijgen.

Deze terrasplank is verkrijgbaar met een lengte van 2,4 of 4 m en met een breedte van 14 of 21 cm. Voor een perfecte afwerking kan je bij Deceuninck terecht voor een assortiment afwerkingsprofielen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen