Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Marlux-Stradus: 5.000 dagen zonder ongevallen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Marlux-Stradus: 5.000 dagen zonder ongevallen

De bedrijfssite van Marlux-Stradus is 5.000 dagen of bijna 14 jaar vrij van ongevallen met werkverlet. Dat veiligheidsrecord werd zopas gevierd met een leuk bedrijfsfeest voor alle medewerkers. Stradus produceert en verdeelt hoogwaardige bestratings- en maatwerkproducten uit beton en is actief in heel België. 
Samen met het zusterbedrijf Marlux, actief in de tuinsector, werkt Stradus op vier locaties: Zolder, Tessenderlo, Gent en Mornimont. Op de site in Zolder werken in totaal ongeveer 85 mensen, waarvan een zestigtal in de fabriek. Samen laten ze jaarlijks ongeveer 320.000 betonproducten van de band rollen.
 
 
“De veiligheid van onze mensen en die van bezoekers is één van de pijlers van het beleid. Om ongevallen te voorkomen werd de jongste  jaren sterk geïnvesteerd in lockout-/ tagout-systemen in al onze vestigingen. Als er toch iets gebeurt wordt het voorval grondig geanalyseerd om vervolgens maatregelen te nemen ter preventie. Maandelijks vinden er meetings plaats waarbij veiligheidsitems centraal op de agenda staan. Ook onze moederholding CRH beschouwt veiligheid als een topprioriteit”, vertelt preventieadviseur Pieter Vandevelde.
 
Voortdurend wordt de aandacht gevestigd op de zestien ‘life saving rules’, of levensreddende maatregelen. Bovendien worden ‘best practices’ tussen de afzonderlijke vestigingen van CRH uitgewisseld om de veiligheidsstandaarden voortdurend te verhogen. De site in Zolder is inmiddels 5.000 dagen vrij van ongevallen met werkverlet, een prestatie waarop het bedrijf bijzonder fier is. De medewerkers werden in aanwezigheid van schepen van Economie en Handel  Isabelle Thielemans van Heusden-Zolder in de bloemetjes gezet.
 
 
“We danken al onze medewerkers voor hun inspanningen. Het is immers dankzij hen dat we al bijna 14 jaar voor een veilige werkomgeving kunnen zorgen. Onze fabriek draait permanent in drie shiften. Voortdurend zijn onze mensen in de weer aan de machines en de afwerklijnen waar we onder andere klieven en trommelen. Op het terrein worden ondertussen grondstoffen geleverd en moeten er pakken worden verplaatst. Het spreekt voor zich dat bij deze activiteiten de juiste ingesteldheid van de mensen cruciaal is. Een ongeval is immers snel gebeurd. Bij het bereiken van deze mijlpaal van 5.000 dagen zijn we daarom vooral trots op onze mensen”, besluit plantmanager Marc Paredis.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels