Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Marleen De Vijt voorzitter CIB Antwerpen

Marleen De Vijt voorzitter CIB Antwerpen

Marleen De Vijt is de nieuwe voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) Antwerpen. De Antwerpse onderneemster werd door het bestuur unaniem verkozen tot opvolger van Daniel Buschman die op zijn beurt aan de slag gaat als voorzitter van CIB Vlaanderen.

De Vijt zetelt al drie jaar in het bestuur van de beroepsvereniging van de vastgoedsector, maar is vooral bekend als oprichter en zaakvoerder van Azull, een vastgoedmakelaar gespecialiseerd in Spaans vastgoed. Ze was ook jarenlang actief als Business Development Manager bij Group Bernaerts waar ze veel ervaring in industrieel en logistiek vastgoed opdeed.

“Daniel opvolgen is een hele eer, hij heeft de voorbije zes jaar sterk werk geleverd. Het verbaast me dus geenszins dat hij nu aan het hoofd van de overkoepelende organisatie komt te staan. Ik ben enorm gemotiveerd om me volledig te smijten en mijn stempel te drukken op onze sector", verklaart Marleen De Vijt.

Tijdens haar tweejarige termijn wil de kersverse voorzitter inzetten op digitalisering, vorming en de connectie met de consument. Vooral dat laatste moet het speerpunt vormen.

“In elke beroepsvereniging schuilt het gevaar dat je te veel focust op je eigen leden, in dit geval de vastgoedprofessionals. Net daarom moeten we als CIB nog meer inzetten op de consument. Hij is en blijft de belangrijkste schakel en het is onze taak om hem met technische, administratieve én juridische hulp te begeleiden bij de grootste aankoop van zijn leven. De energiewetgeving, bouwvoorschriften, isolatieverplichtingen en andere regelgevingen zijn er de jongste jaren immers niet minder complex op geworden", aldus Marleen De Vijt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Te veel werk, te weinig volk

Te veel werk, te weinig volk

De schrijnwerkers en interieurbouwers hebben veel werk. 4 op de 10 zegt dat hun orderboekje nog beter gevuld is dan vorig jaar. Ze zijn dan ook op zoek naar extra werkkrachten. Een bijna onmogelijke zoektocht, zegt 98%! 85% van de[…]

14/02/2020 | HoutSociaal
Ministers debatteren op Vlariodag

Ministers debatteren op Vlariodag

WTCB wint Gouden Baksteen

WTCB wint Gouden Baksteen

ConstruBus promoot bouwsector in België

ConstruBus promoot bouwsector in België

Meer artikels