Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Marc Ruebens is nieuwe voorzitter CBB-H

Gerelateerde onderwerpen :

Marc Ruebens is nieuwe voorzitter CBB-H

Marc Ruebens (foto) is sinds kort de nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad (CBB-H). De opvolger van Angel Sanchez wordt zo het gezicht van de bouwsector bij de Brusselse overheden en volksvertegenwoordigers.

Marc Ruebens begon meer dan twintig jaar geleden te werken in de bouw. Daarna richtte hij in Sint-Agatha-Berchem DRTB op, dat sinds 2005 actief is als algemeen aannemersbedrijf met een tiental arbeiders. Deze Brusselse kmo legt zich toe op het onderhoud, spoedinterventies en de volledige renovatie van gebouwen en doet tijdens alle werkzaamheden vrijwel alleen een beroep op eigen personeel.

'Al van bij de oprichting van mijn bedrijf had ik oog voor de ecologische impact van gebouwen en voor de evolutie van de energiekosten. Ik was één van de voorlopers van duurzaam bouwen en ik pas al meer dan 15 jaar ecologische bouw- en technische procedés toe. Ik ken dus heel goed de uitdagingen en de recente ontwikkelingen in de bouwsector, zowel de milieu- als de sociale aspecten', verklaart Marc Ruebens.

Prioriteiten

Marc Ruebens is van plan de werven voort te zetten die zijn voorganger Angel Sanchez heeft gestart. Zo staan de administratieve vereenvoudiging en het verminderen van de lasten op bouwbedrijven in het Brusselse Gewest bovenaan op zijn prioriteitenlijst. Hij wil ook alles in het werk stellen om de OSIRIS-tool te verbeteren en hiervan het unieke en elektronische meldpunt te maken voor bouwplaatsen in het gewest. Daarenboven wil hij het leven van aannemers ook vereenvoudigen met andere middelen, zoals de harmonisering van de gemeentelijke procedures voor het afhuren van een wegvak.

De nieuwe voorzitter wil er tevens toe bijdragen dat pas afgestudeerden kunnen terugblikken op een goede bouwopleiding en dat ze uiteindelijk ook in de sector terechtkomen. 'Tijdens mijn mandaat wens ik de klemtoon te leggen op de opleiding van jongeren in de sector. Mijn bedrijf biedt jaarlijks jongeren een inleefstage aan om hen zo vroeg mogelijk met de werfrealiteit in aanraking te brengen. Ik wil bijdragen tot het verbeteren van het stageaanbod, zodat jongeren uit het technisch en beroepsonderwijs gemotiveerd zijn en mee zijn met de jongste technische eisen en ontwikkelingen van de sector', stelt hij.

Marc Ruebens wil de bouw eveneens zijn adelbrieven teruggeven. 'Onze sector wordt al te vaak bekritiseerd. De bouw neemt in Brussel per jaar evenwel meer dan duizend nieuwe arbeiders in dienst. Onze bedrijven betalen hun personeel trouwens goed en bieden vele mogelijkheden aan om carrière te maken. Het Brusselse Gewest kan dus op ons steunen om het economische dynamisme weer op gang te brengen dat Brussel voor zijn ontwikkeling nodig heeft. Ik wens in dat verband nog het overleg te beklemtonen dat plaatsheeft tussen de sector en de Brusselse besturen en beleidsmakers', besluit hij.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels