Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Marc Coucke stapt in bouwgroep Versluys

Marc Coucke stapt in bouwgroep Versluys

Marc Coucke stapt in de Oostendse bouwgroep Versluys. Na de mededeling in de pers dat hij de opbrengsten van de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo zou herinvesteren in de Belgische economie kwamen spontaan meer dan 2.000 voorstellen op hem af. Na een analyse kiest hij voor zijn eerste investering voor de vastgoedsector. Versluys Bouwgroep is bijzonder vereerd met deze primeur.

Kapitaalverhoging

De uitbreiding van het aandeelhouderschap en de bijkomende middelen die ter beschikking komen maken een volgende stap op het groeipad van Versluys mogelijk. De totale investering van Marc Coucke in Versluys Invest bedraagt 75 miljoen ', bestaande uit twee componenten. Een schijf van 20 miljoen ' is een kapitaalverhoging in Versluys Invest om nieuwe investeringen (projecten) te financieren. Met een tweede schijf koopt Marc Coucke voor 55 miljoen ' aandelen over van Bart Versluys. Zo hebben Bart Versluys en Marc Coucke elk de helft van Versluys Invest.

Oosteroever

De Groep Versluys is al meer dan een eeuw één van de grootste aannemers in de kustregio en is sinds een vijftiental jaren ook een begrip in de ontwikkeling van residentieel topvastgoed. Terwijl de ontwikkeling zich oorspronkelijk veelal toespitste op exclusieve dijkappartementen in Middelkerke, Oostende, Bredene en Blankenberge was er de jongste jaren een beheerste expansie, zowel geografisch als inzake schaal. Schaalvergroting kwam er met het ambitieuze Oosteroeverproject in Oostende waar op termijn een nieuw stadsdeel met zowat 1.000 appartementen wordt ontwikkeld. Andere projecten volgden. Zo werd ondertussen de vergunning verleend voor een prestigieus en beeldbepalend project in Knokke (One Carlton).

Binnenland

Behalve aan de kust wil Versluys ook in de belangrijkste Belgische steden bouwprojecten realiseren. De groep denkt daarbij in de eerste plaats aan Brussel, Antwerpen en Gent. De diversificatie naar de kantoormarkt zal eveneens worden bestudeerd. Ook projecten in het buitenland worden op termijn niet uitgesloten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen