Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Managementwissel aan top van Century 21 Benelux

Gerelateerde onderwerpen :

,
Managementwissel aan top van Century 21 Benelux

Zaïna Risaci. (c) Century 21

© xavier hudsyn

Vastgoedspeler Century 21 Benelux krijgt niet alleen een nieuwe CEO, maar ook nieuwe directeurs voor verkoop en marketing. Olivier Laporta wordt CEO en Zaïna Risaci marketingdirecteur. Pieter Allegaert, die bijna 20 jaar ervaring heeft in het Century 21-netwerk, wordt de nieuwe verkoopdirecteur. Voormalig CEO Isabelle Vermeir neemt wel nog de rol van enige gedelegeerd bestuurder van Century 21 op.
"Na vijf succesvolle jaren aan het hoofd van Century 21 Benelux, heb ik besloten om een minder operationele rol op te nemen en alleen aan te blijven als managing director van de groep. Olivier Laporta en Zaïna Risaci zullen een frisse wind en nieuwigheden naar de sector brengen, terwijl ook Pieter Allegaert, die ons merk zeer goed kent, promotie maakt”, zegt Isabelle Vermeir.
 
Olivier Laporta (37) begon zijn carrière als analist bij PricewaterhouseCoopers. Na twee jaar stapte hij over naar Delhaize Groep, waar hij zich opwerkte in het aankoopdepartement. Na vier jaar Category Management en een expat-opdracht in het Amerikaanse filiaal van de retailer Le Lion, vervoegde hij in 2014 ondernemer Yvan Verougstraete om de keten van (Para)farmacie Medi-Market op te richten. Vier jaar lang bekleedde hij de functie van inkoopdirecteur waarna hij het beheer van de Business Unit Apotheken opnam. Die ontwikkelde hij actief via een franchise-afdeling van de keten.
 
Zaïna Risaci (33) heeft meer dan tien jaar ervaring in marketing. Ze was onder meer verantwoordelijk voor de marketing van verschillende modemerken zoals Francis Ferent, Cassis en Paprika. Daarna werkte ze mee aan de lancering van start-ups zoals Deliveroo en Dott in België.
 
Pieter Allegaert werkt al bijna twintig jaar in het kantorennetwerk van Century21. De nieuwe verkoopdirecteur werkte als consultant binnen het bedrijf om de behoeften van de makelaars van Century21 te ondersteunen. Voordien leidde hij twee Century21-kantoren (in Zottegem en Oudenaarde), een functie die zijn echtgenote nog steeds vervult.

Olivier Laporta.
Pieter Allegaert.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Woningeigenaars die aan kwetsbare huurders verhuren, kunnen vanaf 1 oktober op dubbel zoveel Gentse subsidies rekenen om hun huurwoning energiezuinig te renoveren. Voor de overige verhuurders stijgen de subsidies met een derde. De Gentse[…]

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Meer artikels