Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Managementbuy-out bij Belven in Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Managementbuy-out bij Belven in Mechelen

(c) Belven nv

De familiale aandeelhouders van de Belven-groep, de ventielen- en afsluitkleppenspecialist met roots in Mechelen, bereikten met het directieteam van de onderneming een overeenkomst tot overdracht van een meerderheidsparticipatie van de groep. De grootste kleppenproducent van het land blijft daarmee 100% Belgisch verankerd.
Het directieteam, dat bestaat uit technisch verantwoordelijke Ing. Ann Van Genechten, financieel verantwoordelijke Philip Pirenne en commercieel verantwoordelijke Philippe Wauters, zet al jaren de schouders onder de onderneming.
 
Voorheen deden ze dit samen met de familiale aandeelhouders, nu nemen ze als meerderheidsaandeelhouder en bestuurder het roer volledig in handen, om Belven te leiden in een nieuwe fase van haar ontwikkeling.
 
De familiale aandeelhouders Geert Van Mechelen en Leen Van Keilegom blijven met hun expertise aan boord als minderheidsaandeelhouders en wensen het voltallige team heel veel succes in de verdere duurzame uitbouw en internationalisering van de groep.
 
Belven nv, het kloppende hart van de Belven-groep, werd opgericht in 1974 door Robert Van Keilegom. De onderneming is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van kwartslagafsluiters, in hoofdzaak vlinderkleppen en kogelkranen en de automatisatie van deze kranen, voor toepassingen in de industrie en de utiliteitsbouw.
 
De groep heeft daarnaast eigen afdelingen in Dubai, Nederland en Rusland. De producten van Belven worden wereldwijd verkocht door een netwerk van distributeurs en agenten. In Mechelen werken vandaag 35 mensen; de hele groep telt een tachtigtal werknemers.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MCS Rental Software: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MCS Rental Software: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Groot asfaltfreesbedrijf wordt overgenomen

Groot asfaltfreesbedrijf wordt overgenomen

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Habenu-van de Kreeke neemt Nederlandse bedrijven over

Meer artikels