Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Management buy-out bij Van de Walle

Het management van de afdeling Industriebouw neemt de industriële afdeling van Van de Walle Construction over, gesteund door een kapitaalsinjectie van de firma VT-invest uit Aalter. De medewerkers van de residentiële afdeling kunnen aan de slag bij de firma Algemene Ondernemingen Van Tornhaut die ook deel uitmaakt van VT-invest.

Naast het volledige managementteam blijven alle medewerkers van de afdeling Industriebouw aan boord. De afdeling zal voortaan door het leven gaan als bvba Van de Walle Industrial Building Contractor.

Residentieel

Dirk Van Tornhaut zet via zijn holding VT-Invest ook de residentiële activiteiten van Van de Walle Construction voort. De rechtbank van koophandel van Gent heeft deze transactie op 28 april gehomologeerd en goedgekeurd. Deze uitspraak maakt definitief een einde aan de gerechtelijke procedure en onzekere periode waarin deze firma al enkele maanden verkeerde.

Van de Walle Construction kreeg in november 2013 van de rechtbank vier maanden om een herstructureringsplan uit te werken. In maart 2014 kreeg het bedrijf het akkoord van de rechtbank. Eind december 2014 heeft het hof van beroep in Gent dit herstelplan echter teniet gedaan. Deze beslissing had als gevolg dat de bouwfirma onmiddellijk een overnemer moest zoeken.

Van Tornhaut

VT-Invest is een holdingvennootschap die diverse productievennootschappen gedeeltelijk of volledig controleert. De activiteit bestaat in het verwerven van participaties in ondernemingen actief in de bouwsector. De holding wordt bestuurd door Rita en Dirk Van Tornhaut samen met Luc Jacxsens. De groepsomzet van de werkmaatschappijen bedraagt 82 miljoen '. De groep telt alles samen 215 medewerkers en heeft een geconsolideerd eigen vermogen 16 miljoen '.

Ondanks geruchten heeft de overname van Van de Walle Construction geen betrekking op de vennootschappen Maenhaut, NASC Transport en ABC-beton. Deze zijn volgens zaakvoerder Nico De Mil nog steeds rendabel en zullen alle verplichtingen nakomen. Ze blijven onafhankelijk opereren onder dezelfde vorm en met dezelfde mensen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette